Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roberta Metsola

Predsjednica Europskog parlamenta: "Rad počinje odmah!"

Roberta Metsola
Roberta Metsola Foto: Afp
Eurospki parlament će nakon izbora odmoh početi s radom, a čelnici političkih skupina okupit će se već u utorak, najavila je predsjednica Roberta Metsola.

Aktualna predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola najavila je u ponedjeljak da će se čelnici političkih skupina u EU-u okupiti na svom prvom službenom sastanku u utorak, nakon što su provedeni izbori u cijeloj EU.

Metsola je rekla da će novi parlament odmah početi s radom.

"Već u utorak ... čelnici političkih skupina okupit će se na prvom sastanku parlamentarne konferencije predsjednika."

Između ostalog, trebali bi "preispitati rezultate europskih izbora s ciljem izbora sljedećeg predsjednika Europske komisije i dogovoriti vremenski raspored za konstituiranje novog parlamenta", rekla je Metsola.

"Tijekom sljedećih tjedana trebat će se konstituirati političke skupine i formirati većina kako bi se radilo na političkom programu koji će određivati smjer naše Unije u narednim godinama."

"Novi parlament održat će svoju inauguralnu sjednicu u Strasbourgu 16. srpnja", rekla je Metsola.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica u Ferrariju - 2 Osvojio mandat VIDEO/FOTO Pogledajte kako je Bartulica napustio stožer DP-a: "Ovo je bahatluk i sramota. Te ljude može biti sram"

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić Poljubio suprugu Ovo ne smijete propustiti! Izgubio na izborima, pa izvrijeđao glasače: "Pa jeste vi normalni? Sram vas bilo!"

Pročitajte i ovo Prvi rezultati DIP-a Oglasio se DIP Objavljeni službeni rezultati: Ove smo zastupnike izabrali u Europski parlament

"Kao predsjednica ovog parlamenta, ove današnje rezultate vidim kao znak povjerenja naroda, da parlament nastavi voditi europsku agendu u sljedećih pet godina, ali i kao signal da trebamo još više raditi kako bismo doprli do ljudi. Europa je glasala. Demokracija je živa i naš će parlament biti konstruktivan i nastavit će raditi za sve Europljane."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene