Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobra suradnja

VIDEO Ursula von der Leyen oduševljeno pozdravila premijera Plenkovića: U Berlinu mu pohrlila u zagrljaj

U četvrtak je u Berlinu održan susret na vrhu zemalja zapadnog Balkana. Na sastanku je bio i premijer Andrej Plenković, a posebnu pažnju privukla je reakcija predsjednice Europske komisije Ursula von der Leyen kad ga je vidjela.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen po dolasku na sastanak pozdravila se s premijerima i krenula na svoje mjesto, ali kad je primijetila da nije pozdravila Andreja Plenkovića, pohitala mu je u zagrljaj.

Plenković je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo.

"Sastanak je bio jako dobar. Mislim da je jako dobro da je kancelar Olaf Scholz odlučio nastaviti ovu inicijativu koju je kancelarka Angele Merkel započela 2014.", rekao je Plenković nakon samita zemalja zapadnog Balkana u sklopu Berlinskog procesa.

On je rekao kako je u interesu Hrvatske da sve susjedne zemlje rade napredak na putu prema Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Pomutnja oko preuzimanja: Oglasila se Fortenova o vlasništvu i je li došlo do promjene

"To je dobro za njihovu stabilnost, gospodarsku i socijalnu situaciju i za sprječavanje nezakonitih migracija", rekao je Plenković.

Na sastanku su, uz predsjednike vlada zemalja zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, sudjelovali i premijeri zemalja EU-a koje prate ovaj proces, među kojima je i Hrvatska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene