Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

Poznati jezivi detalji: Dostavljač paketa zadavio djevojčicu (7), policiji otkrio bizaran razlog

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
30. studenog prošle godine sedmogodišnja Athena Strand oteta je iz dvorišta obiteljske kuće u Paradiseu u Teksasu. Oteo ju je i ubio vozač FedExa po imenu Tanner Horner. Protiv njega je podignuta optužnica.

Na početku istrage o nestanku sedmogodišnje djevojčice policija je otkrila da je paket FedExa dostavljen kući Strandovih otprilike u vrijeme kada je Athena nestala. U paketu je bio božićni poklon - lutka za sedmogodišnjakinju.

Daljnja istraga dovela je policiju do vozača FedExa Tannera Hornera. Uhićen je 2. prosinca i optužen za otmicu i ubojstvo.

Vlasti navode da postoji video koji dokazuje da je djevojčica bila živa i razgovarala s Hornerom u njegovu kombiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAJE OBDUKCIJA Drama u susjedstvu: Muškarac nakon svađe upucao ženu, to je treća ubijena žena u tjedan dana

Istog dana Athenino tijelo locirano je uz rijeku Trinity, u blizini grada Boyda. Tijelo je bilo udaljeno petnaestak kilometara od kuće u kojoj je živjela s roditeljima.

31-godišnji Horner tijekom istrage je rekao da je on slučajno kombijem naletio na Athenu i nanio joj lakše ozljede. Kako je rekao, u tom se trenutku uspaničio zbog reakcije njezinih roditelja, pa ju je odveo u stražnji dio vozila. Tamo ju je zadavio.

Majka komentirala optužnicu

U četvrtak je majka ubijene, Maitlyn Gandy, komentirala optužnicu, piše NBCDFW.

"Željela bih zahvaliti velikoj poroti okruga Wise na njihovoj ulozi u ovom procesu. Saslušanje činjenica i okolnosti otmice i ubojstva moje 7-godišnje kćeri nedvojbeno im je bilo vrlo teško. Želim da znaju kako je njihov rad cijenjen", napisala je.

Pročitajte i ovo Alun i Kylea Titford stravičan slučaj Otac kriv za ubojstvo kćeri: Ispod njezina tijela pronašli su crve, liječnici povraćali zbog smrada

"Optužnica protiv Tannera Hornera početak je dugog puta kroz pravosudni sustav. Cijenim svačiju stalnu potporu i što su sačuvali Athenino ime i sjećanje na nju. Molimo vas da odvojite trenutak i zagrlite svoju djecu i voljene. Nikome nije obećan drugi dan", dodala je.

Ako bude osuđen po optužbi za ubojstvo, Horneru prijeti doživotni zatvor bez pomilovanja ili smrtna kazna. Policija je rekla tužiteljima da zatraže smrtnu kaznu u ovom slučaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene