Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požari haraju Kalifornijom

Vatra ugrožava najbogatiju četvrt Los Angelesa, domove morala napustiti poznata imena

Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Galerija 1/6 >>
Tisuće stanovnika Los Angelesa bježe pred požarom koji je zahvatio četvrt Brentwood, u kojoj su neke od najskupljih kuća toga grada.

Domove su morali napustiti glumac i bivši guverner Arnold Schwarzenegger te poznati košarkaš LeBron James. Zatvoreno je Sveučilište u Kaliforniju i više škola.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

"Evakuirani smo sigurno jutros u 3:30. Ako ste u zoni evakuacije, nemojte se zezati. Izađite. Zahvalan sam najboljim vatrogascima na svijetu, istinskim akcijskim junacima koji ulaze u opasnost kako bi zaštitili svoje građane", napisao je Schwarzenegger na Twitteru.  

LeBron James napisao je: "Čovječe, taj požar u LA-u se ne šali. Morali smo se hitno maknuti iz doma i vozim se okolo s obitelji pokušavajući naći smještaj. Nismo imali sreće do sada."

Guverner je zbog 17 velikih požara proglasio izvanredno stanje u cijeloj Kaliforniji. Najgore je u poznatom vinorodnom području Sonomi kod San Francisca, gdje je evakuirano gotovo 200 tisuća ljudi.

"Samo strpljenje. Razumijem na ljudskoj razini zašto bi netko želio ostati u svojoj kući, ali ako imate naredbu za evakuaciju, ako ne odete, već ste kompromitirali sigurnost vatrogasaca", kazao je Brendan Halle iz kalifornijskog Ureda za šume i zaštitu od požara. 

U požaru u sjevernokalifornijskome okrugu Sonomi izgorjelo je više od 12.000 hektara zemlje, a gotovo 200.000 ljudi moralo je napustiti svoje domove, objavljeno je u vladinu priopćenju.

Lokalna vatrogasna služba Cal Fire, koja je s gašenjem počela već u petak navečer, izvijestila je da su vatrogasci dosad uspjeli obuzdati tek 10 posto opožarenog područja unatoč dobrim vremenskim uvjetima.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene