Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio evakuiran

VIDEO Strava u Pekingu, u požaru koji je buknuo u bolnici poginula 21 osoba: Pacijenti bježali kroz prozore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba poginula je u velikom požaru u bolnici u Pekingu.

Najmanje 21 osoba poginula je u požaru koji je izbio u bolnici Changfeng u glavnom gradu Kine Pekingu, izvijestio je u utorak državni medij CCTV. 71 pacijent u bolnici je evakuiran.

Dojava o požaru hitnim službama je stigla oko 13 sati po lokalnom vremenu. Požar je jedan od najsmrtonosnijih u Pekingu u posljednjih nekoliko godina.

Društvenim mrežama proširile su se videosnimke na kojima se vide pacijenti koji bježe od vatre uz pomoć plahti i posteljine.

Posljednji takav požar zabilježen je 2017. Tada je poginulo 19 ljudi u skučenoj dvokatnici u četvrti Daxing u južnom predgrađu Pekinga, piše CNN.

Pročitajte i ovo Požar u dvorištu Remontnog zavoda u Zagrebu - 3 Svima pružena pomoć Detalji eksplozije u Zagrebu: Zapalio se kamion, ozlijeđena dva vojnika i civil - "Jedan je zaprimljen na bolničko liječenje"

Pročitajte i ovo Ilustracija očajna kazna Drogiran vozio i gledao u TikTok: Udario u majku i kćer, izgorjele su u plamenu

Ta je tragedija natjerala vlasti da sruše velike dijelove zgrada koje se u susjedstvu smatraju nezakonitima ili nesigurnima i prisilila je tisuće radnika migranata da napuste svoje domove i tvrtke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene