Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 6,6

Snažan potres pogodio područje u blizini Indonezije: Još se ne zna postoji li opasnost od tsunamija

Potres u Malučkom moru (Foto: Američki geološki zavod)
Potres u Malučkom moru (Foto: Američki geološki zavod) Foto: Ameri?ki geološki zavod
Potres magnitude 6,6 zadesio je u ponedjeljak u zoru Indoneziju, nakon što ju je posljednjih mjeseci pogodilo nekoliko potresa, ali nije izdano upozorenja za tsunami.

 

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

Potres je zabilježen na dubini od 60 km ispod Molučkog mora, 175 km sjeverozapadno od grada Ternatea, objavio je američki Geološki institut USGS. Za sada nisu prijavljene štete, a indonezijska geofizička agencija nije izdala upozorenje na tsunami.

Krajem prosinca je ubojiti tsunami, izazvan erupcijom vulkana u tjesnacu Sonda, između Sumatre i Jave usmrtio više od 400 ljudi.

To je bila treća katastrofa koja je zadesila Indoneziju posljednjih šest mjeseci, nakon niza potresa na otoku Lomboku u srpnju i kolovozu, i zatim tsunamija u rujnu u gradu Palu, na otoku Sulawesiju, u kojem je poginulo 2200 osoba i više tisuća je nestalo. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene