Potres u Malučkom moru (Foto: Američki geološki zavod)
Potres u Malučkom moru (Foto: Američki geološki zavod)

Potres magnitude 6,6 zadesio je u ponedjeljak u zoru Indoneziju, nakon što ju je posljednjih mjeseci pogodilo nekoliko potresa, ali nije izdano upozorenja za tsunami.


 

Vezani članci Poplave u Indoneziji (Foto: Getty Images) Poplavljena brana u Indoneziji: Vodena bujica odnijela najmanje 30 života, a još 3000 osoba je evakuirano Klizište u Indoneziji (Foto: AFP) - 1 Broj žrtava u klizištu porastao: Stotine ljudi golim rukama kopale ruševine u potrazi za nestalima u Indoneziji

Potres je zabilježen na dubini od 60 km ispod Molučkog mora, 175 km sjeverozapadno od grada Ternatea, objavio je američki Geološki institut USGS. Za sada nisu prijavljene štete, a indonezijska geofizička agencija nije izdala upozorenje na tsunami.

Krajem prosinca je ubojiti tsunami, izazvan erupcijom vulkana u tjesnacu Sonda, između Sumatre i Jave usmrtio više od 400 ljudi.

To je bila treća katastrofa koja je zadesila Indoneziju posljednjih šest mjeseci, nakon niza potresa na otoku Lomboku u srpnju i kolovozu, i zatim tsunamija u rujnu u gradu Palu, na otoku Sulawesiju, u kojem je poginulo 2200 osoba i više tisuća je nestalo. (Hina)