Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamjerio se Putinu

VIDEO Pogledajte posljednju snimku Alekseja Navaljnog iz zatvora

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Francis Scarr/Screenshot
Posljednja snimka sa saslušanja Alekseja Navaljnog proširila se društvenim mrežama, a napravljena je dan prije njegove smrti. Na njoj najveći Putinov kritičar nije pokazivao nikakve znakove koji bi mogli sugerirati da je bolestan ili lošeg zdravlja.

Na posljednjoj snimci Alekseja Navaljnog koja je proširila društvenim mrežama, Putinov najveći kritičar, nije pokazivao nikakve znakove bolesti ili lošeg zdravlja.

Iako mršav i vidno pogođen uvjetima koji vladaju u sibirskom zatvoru, Navljani se na saslušanju smijao i šalio. U kratkom videopozivu, kojim se javio na saslušanje iz kolonije IK-3 u Karpu, ništa nije sugerirao da bi predvodnika oporbe mogla snaći tragična sudbina.

Samo dan kasnije, Aleksej Navljani preminuo. Zatvorska uprava objavila je kako je Navljaniju pozlilo nakon šetnje, a kao uzrok smrti istaknuli su krvni ugrušak.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose

Kako izvještava Sky News Navljani se putem videopoziva redovito pojavljivao optimističan na svojim sudskim ročištima, zbijajući šale sa sudcima.

Navaljni je 19-godišnju kaznu služio u zatvoru 1900 kilometara udaljenom od Moskve, a putem svojeg odvjetnika otkrio je kako u koloniji vladaju nehumani uvjeti. Dan mu je započinjao buđenjem u 5 sati ujutro, poslije čega bi slijedilo sviranje ruske himne i pjesme Putinovog poklonika Shamana Ja sam Rus.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene