Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odsječene ceste

VIDEO Drama u New Yorku: Podzemna željeznica potopljena, putnici do pojasa u vodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko postaja podzemne željeznice poplavljeno je, a u New Yorku su u četvrtak odsječene glavne prometnice uoči očekivanog dolaska oluje Else, koja se pomaknula uz istočnu obalu SAD-a nakon što je Floridu zasipala kišom i vjetrom.

Između 5 i 10 centimetara vode palo je u nizu grmljavinskih oluja nad gradom i okolnim područjima u četvrtak popodne, priopćila je Nacionalna meteorološka služba (NWS), što je uzrokovalo opsežne poplave na određenim mjestima.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

Putnici podzemne željeznice objavili su na Twitteru videosnimke poplavljenih perona na postaji 157. ulice sjeverno od Manhattana.

Na snimkama se vidi kako putnici do pojasa u vodi prelaze mračni bazen kako bi stigli do perona postaje.

 

 

"Linije 1 i A doista su pogođene, a postaje jako poplavljene", rekla je Sarah Feinberg, ravnateljica MTA-e, njujorške uprave za javni prijevoz, u četvrtak na brifingu za novinare.

 

 

Neke glavne ceste, uključujući i Bronx, privremeno su zatvorene, a promet je otežan. Njujorška policija objavila je na Twitteru snimke automobila zarobljenih vodom.

 

 

NWS je upozorio na moguće poplave do petka ujutro, s očekivanim dolaskom jakih kiša koje je donijela oluja Elsa, koja se kreće s Floride.

 

 

Unatoč radu na zaštiti grada od poplava od uragana Sandy 2012. - u kojemu su poginule 44 osobe, a američka ekonomska prijestolnica bila paralizirana danima - za New York su poplave i dalje opasne, s tim da će se takvi incidenti povećati zbog klimatskih promjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene