Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka, Češka...

Velike poplave u Europi: Sve više mrtvih i nestalih, ugrožen i Prag!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne kiše izazvale su poplave u istočnoj Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Švicarskoj. U poplavljenim područjima broje se mrtvi i nestali.

Stotine ljudi evakuirane su iz svojih domova uz Vltavu u Češkoj. Tamošnji službenici upozoravajuća bi ta rijeka mogla doseći kritičnu razinu u Pragu u nedjelju navečer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedan ide Dunavom, drugi Elbom VIDEO Pola Europe na udaru dvaju velikih vodenih valova Slika nije dostupna 'Stoljetna poplava' Drama u Austriji: Dunav i dalje raste, očekuje se i rekordan vodostaj od 12,55 metara!

U Pragu je zatvoreno devet željezničkih ruta i evakuirani su domovi prvi puta od 2002. godine. 'Situacija je veoma ozbiljna', rekao je gradonačelnik Praga Thomas Hudek. Sazvan je i hitan sastanak gradskih tijela.

U gradu Trebenice pronađena je mrtva žena pod ruševinama drvene kuće čiji su zidovi popustili pred vodom, javlja AP.

>> VIDEO Poplavljen dio San Antonia, vide se samo krovovi kuća

Stanovnici se evakuiraju u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Gradovi na jugu Njemačke Passau i Rosenheim izdali su upozorenje na katastrofe zbog veće razine Dunava. Ondje su u poplavi poginule četiri osobe, a kancelarka Angela Merkel obećala je federalnu pomoć.

Passau je također tražio od njemačke vojske podršku u obrani od poplava. Mrtve i nestale broji i Švicarska, ali njihov broj za sada još nije poznat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene