Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne kiše

Poplave uništile neka biračka mjesta, morali ih premjestiti

Poplave u Austriji
Poplave u Austriji Foto: Afp
Austrijske vlasti ne očekuju da će loše vrijeme utjecati na izbore.

Nakon jakog nevremena u dijelovima Austrije, pojedina biračka mjesta za izbore za Europski parlament bila su nedostupna ili ih je jako nevrijeme uništilo.

To je bio slučaj s biračkim mjestima u južnoj pokrajini Štajerskoj, točnije u selu Deutschfeistritzu s oko 4000 stanovnika sjeverno od Graza, rekle su vlasti novinskoj agenciji APA u nedjelju ujutro.

Vlasti su vrlo brzo reagirale i premjestile pogođena biračka mjesta, navodi se u izvješću APA-e. Prema vlastima, ne očekuje se da će to utjecati na izbore.

Pročitajte i ovo Poplava u središtu Rijeke Nezgoda Drama u centru Rijeke: Poplavljene ceste, dio građana bez vode, a poznat je i uzrok

U općinama su postavljeni natpisi gdje se nalaze nova biračka mjesta, a dužnosnici su u velikoj mjeri objavili promjene putem društvenih medija, objavljeno je.

Jako nevrijeme pogodilo je u subotu navečer regiju Štajerske. Bujične poplave oštetile su kuće i odnijele automobile.

Rijeka Übelbach izlila se iz korita nakon obilnih padalina, a meteorolozi su izvijestili da je u kratkom razdoblju u regiji palo više od 100 milimetara kiše. Odron blata pogodio je autocestu kod Graza, koja je zbog gomile zemlje i smeća zatvorena u oba smjera.

Snažni vjetrovi uzrokovali su i pad brojnih stabala na ceste, što je dovelo do zatvaranja nekoliko prometnica, rekao je u nedjelju glasnogovornik policije.

Vatrogasne jedinice angažirane su u velikom broju kako bi otklonile štetu, s više od 800 operacija povezanih s olujom samo oko Graza, izvijestio je list Kleine Zeitung.

Pročitajte i ovo Michael Mosley potraga u Grčkoj Pronađeno tijelo poznatog televizijskog voditelja, objavljeno i gdje

Starački dom u Neudauu u Štajerskoj evakuiran je jer je bio pod vodom. Glasnogovornik civilne zaštite rekao je za APA da je "ukupno 40 ljudi prebačeno na sigurno".

Dok se vrijeme isprva smirilo u nedjelju, meteorolozi su upozorili na moguće nove grmljavinske oluje tijekom dana, osobito u regiji zapadnog Tirola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene