Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 10.000 uzvanika

Prvi svesrpski sabor, Vučić najavio katastrofu: "Pred nama su teški dani"

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić - 4 Aleksandar Vučić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić - 3 Aleksandar Vučić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić - 2 Aleksandar Vučić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Aleksandar Vučić - 1 Galerija 1/4 >>
Usvojen je Prvi svesrpski sabor. U Beogradu se okupilo oko 10.000 uzvanika. Među njima bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Oko 10.000 uzvanika okupilo se u Beogradu na Prvom svesrpskom saboru. Usvojena je Deklaracija o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. U njoj se, među ostalim, ističe da se ne podržava UN-ova rezolucija o Srebrenici i preporučuje dodatna internacionalizacija stradanja Srba u NDH.

Poziva se na napore kako bi se zaustavila njihova asimilacija u regiji, ali i širom svijeta. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je izjavio kako rat u Ukrajini polako, ali sigurno, uvodi u veliku svjetsku katastrofu.

Pročitajte i ovo Francuski predsjednik Emmanuel Macron Jedan je prioritet ključan Francuska i SAD će učiniti sve da spriječe eskalaciju na Bliskom istoku

"Pred nama su teški dani. Ne zbog pozicije nas Srba samo, već i zbog onoga šta se zbiva u Europi i svijetu. Nije teško predvidjeti da kada sila udari na silu da nitko ne želi da se povuče i nitko ne želi da kaže da je poražen“, rekao je Vučić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene