Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snažna poruka

Premijer jedne europske države prozvao čelnike EU-a, SAD-a i Velike Britanije: "Izrazite solidarnost!"

Poljski premijer Mateusz Morawiecki (Foto: AFP)
Poljski premijer Mateusz Morawiecki (Foto: AFP) Foto: Afp
Poljski premijer Mateusz Morawiecki pozvao je u četvrtak čelnike država Europske unije, Sjedinjenih Država i Britanije da posjete ukrajinski glavni grad te izraze solidarnost.

Mateusz Morawiecki je za njemački list Bildt rekao da bi njemački kancelar Olaf Scholz, francuski predsjednik Emmanuel Macron, američki predsjednik Joe Biden, britanski premijer Boris Johnson i drugi čelnici vlada EU-a trebali otputovati u Kijev, pogledati u oči ženama i djeci koja su ondje i pomoći im da spase svoje živote i svoju neovisnost.

Pročitajte i ovo Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga" Poljski borbeni avioni dramatična situacija Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu

Rekao je da se Ukrajinci bore za europske vrijednosti i za zapadni svijet. Kijev je redovito granatiran otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. veljače.

Premijeri Poljske, Češke i Slovenije u utorak su doputovali u Kijev vlakom i ondje se u znak potpore sastali s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimljen ratni zločin UZNEMIRUJUĆI VIDEO Stravična snimka iz predgrađa Kijeva: Ruski vojnici pucali u civila koji se pokušao predati, njegovu ženu i dijete odvukli u šumu

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenskij (Foto: GENYA SAVILOV / AFP) stigli u poljsku Tri premijera se vratila iz Ukrajine: "Pozdravljamo hrabrost pravih prijatelja"

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnjik rekao je da je to putovanje bilo, premda možda simbolički potez, "ohrabrenje za više od 2 milijuna onih koji su ostali u Kijevu". Meljnik je također pozvao Scholza da posjeti Kijev.

"Bilo bi dobro kad bi kancelar Scholz u nekom trenutku mogao posjetiti Kijev kako bi sagledao destrukciju i osjetio kako je ljudima ondje", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene