Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Politologinja uoči izbora u Crnoj Gori o Milatoviću: "Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i vlastima u Srbiji"

Aktualno Galerija Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nikoleta Đukanović, politologinja - 1 Nikoleta Đukanović, politologinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednički izbori u Crnoj Gori - 1 Predsjednički izbori u Crnoj Gori - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednički izbori u Crnoj Gori - 2 Predsjednički izbori u Crnoj Gori - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Crna Gora u nedjelju bira predsjednika. U drugom krugu izbora suočavaju se aktualni predsjednik Milo Đukanović i kandidat stranke "Europa sad" Jakov Milatović. Đukanović se nada potpori dijaspore i nacionalnih manjina. Milatovića podržavaju prosrpske stranke kao i Srpska pravoslavna Crkva. Rezultat predsjedničkih izbora utjecat će i na parlamentarne izbore u lipnju.

Crna gora ide na izbore koji bi mogli okončati tri desetljeća vlasti Mila Đukanovića. Treći put je kandidat za predsjednika, a pet puta je bio predsjednik vlade.

Jakov Milatović je ispred pokreta Evropa sada, u politici je od 2020. godine. Neki građani kažu da će birati manje zlo. Neki su protiv Đukanovića, a dio kaže da će izgubiti Crnu Goru ako pobjedi Milatović. 

Pročitajte i ovo Donald Trump I u Europi se čuje slično Trump opet huška, a obratio se s mjesta koje ima krvavu povijest: ''2024. konačna je bitka i bit će velika''

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić u Podgorici je razgovarala s politologinjom Nikoletom Đukanović.

Đukanović je naglasila da su ovi izbori ključni za Crnu Goru zbog nestabilnosti institucija i političke krize: "Dolaze nakon tri godine političke nestabilnosti, velike i duboke institucinalne krize budući da smo prethodne parlamentalne izbore imali 2020. i od tog perioda ta većina u parlamentu nije uspjela izabrati vladu koja je u punom kapacitetu davala povjerenje."

Dolazi do velikog raskola između političkih partija, nadam se da će ovi izbori biti uvertira za parlamentalne koji će donijeti stabilnost.

Pročitajte i ovo Jakov Milatović - 1 Iznenađenje izbora Tko je Jakov Milatović, čovjek koji je Milu Đukanovića odlučio "poslati u političku mirovinu"?

Đukanović je poznato političko lice, a politologinja otkriva što birači zamjeraju Milatoviću: "Evropa je novi pokret, ali oni koju su ga osnovali su bili u vladi Zdravka Krivokapića koja je izabrana nakon 2020. godine. Ono što mu se najviše zamjera je da je tu vladu kreirala Srpska prvoslavna crkva. Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i povezanost s vlastima u Srbiji."

„Nadam se da će biti mirno i da će građani i političke partije pokazati političku zrelost", kazala je Đukanović za kraj.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene