Izbori u Crnoj Gori
Izbori u Crnoj Gori Foto: Afp

Milo Đukanović kandidat Demokratske partije socijalista i Jakov Milatović čelnik prosrpskog Pokreta Europa sad, prema rezultatima nakon dvije trećine prebrojanih glasova, ušli su u drugi krug izbora za predsjednika Crne Gore, objavila je NVU Centar za monitoring (CEMI) čiju su promatrači na svim izbornim mjestima.


Kako je priopćeno iz CEMI-ja Milo Đukanović je osvojio 35 posto glasova, dok je Jakov Milatović dobio podršku 28 posto birača. Drugi krug održat će se za dva tjedna, 2. travnja.

Najbliži plasmanu u drugi krug izbora, prema podacima CEMI-ja, bio je Andrija Mandić iz prosrpskog Demokratskog fronta, a na četvrtom mjestu po broju glasova je Aleksa Bečić čelnik Demokratske Crne Gore.

Jakov Milatović je bio ministar u vladi Zdravka Krivokapića, a njegova partija PES je rastuća politička stranka u Crnoj Gori, koja svoju popularnost temelji na odluci da minimalnu plaću u toj zemlji podigne s 220 eura na 450 eura.

Crnogorski parlament Đukanović uoči predsjedničkih izbora odlučuje o raspuštanju parlamenta: Odbio povjeriti mandat Miloševićovom diplomatu

Projekcije uoči izbora pokazivale su da bi se u drugom krugu trebali naći Đukanović i Mandić, a rezultat je iznenadio većinu analitičara u Crnoj Gori. Ukupno sedam kandidata sudjelovalo je na predsjedničkim izborima.

Promatrači, kako je priopćeno, nisu zabilježili značajnije povrede izbornog procesa koje bi mogle utjecati na ishod glasanja. Pravo glasa imalo je oko 550 tisuća stanovnika Crne Gore, a ukupna izlaznost bila je 63,1 posto.

Crna Gora je od uvođenja višestranačja 1990. imala osam predsjedničkih izbora i trojicu predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju