Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informacije o bivšem šefu

Političar koji se bori protiv mafije zatvoren zbog prodaje strogo povjerljivih mafijaških dosjea

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija kaže da je političar došao do poznatog agresivnog fotografa kako bi mu prodao povjerljive dokumente o zloglasnom kumu mafije.

Sicilijanski političar, lokalni vijećnik i koordinator na Siciliji za stranku Giorgie Meloni Braća Italije Giorgio Randazzo i policajac u kućnom su pritvoru zbog zavjere. Optuženi su da su imali namjeru tisku prodati "strogo povjerljive" mafijaške dokumente u pokušaju da se napravi bombastična priča.

Navodno su dokumente planirali prodati Fabriziu Coroni, bivšem talijanskom kralju senzacionalističkog fotografiranja, u prošlosti osuđivanom zbog ucjenjivanja poznatih osoba.

Pročitajte i ovo Savjeti i pravila kako se postaviti u slučaju prometne nesreće Pokrovitelj Osiguraj me Treba li micati auto s ceste u slučaju nesreće? Mnogi se dvoume oko ovog važnog pravila

Tužitelji kažu da je policijski službenik Luigi Pirollo nezakonito izvukao 786 dokumenata iz policijske baze podataka prije nego što ih je predao Randazzu. Nakon što ih je primio, političar je pokušao predati dosjee Fabriziju Coroni, koji je predložio da ih preda lokalnom uredniku časopisa.

Predstavnici časopisa sastali su se s Coronom i Randazzom, ali su na kraju odlučili otkriti njihov plan policiji, što je pokrenulo istragu koja je dovela do uhićenja Giorgia Randazza i Luigija Pirolla, kao i istrage o Coroni.

Pročitajte i ovo Marin Miletić "Klimatološki fanatici" Mostovac se rugao najavama oluje koja je ubila četvero ljudi, mislite li da se ispričao? "Ekipa opet plaši ljude. Šire paniku i strah"

Ukradeni dokumenti uključivali su informacije o skrovištima Mattea Messine Denara i planovima za njihovu pretragu. Denaro je bivši šef sicilijanske mafije i trenutno služi doživotnu kaznu u zatvoru L'Aquila.

Vlasti su u srijedu potvrdile njegovu osudu za ubojstvo dvojice istaknutih tužitelja mafije i njihovih sigurnosnih konvoja 1992. godine. Uspio je pobjeći iz zatvora više od trideset godina dok nije uhićen na Siciliji prošlog siječnja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene