Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladić je nastradao nakon što je policiji prijavio zlostavljanje.


Egipatski sud osudio je 21-godišnjeg studenta na tri godine zatvora zbog uvrede islama nakon što se na Facebooku izjasnio kao ateist. Mladić je zbog svojih ateističkih uvjerenja zlostavljan, a i njegov vlastiti otac svjedočio je protiv njega tvrdeći kako je mladić prihvatio ekstremističke ideje protiv islama, prenosi RT.

Vezani članci Traktor, ilustracija Policija kaznila pijanog traktoristu s oko 24.000 kuna: Nije imao osobnu, oduzeta mu je vozačka, a vozio je neregistrirani i neosigurani traktor Nastavljaju se palestinsko-izraelski sukobi 01 VIDEO Gaza napadnuta salvom raketa, srušena dvanaesterokatnica: "Bombe su pale na naš ured. Trčali smo i molili se da se vojska ipak povuče"

Karim Ashraf Mohammed Al-Banna osuđen je na sudu u gradu Idku, na sjeveru zemlje. Uhićen je prošlog studenog kada je policiji došao prijaviti zlostavljanje, no nastradao je kada je otkriveno da je zlostavljan jer je na internetu objavio da je ateist. Na suđenju je utvrđeno da su njegove objave na Facebooku uvredljive za islam.

Trojica novinara Al Jazeere već su godinu dana u egipatskom zatvoru

'Određena mu je trogodišnja zatvorska kazna, a ako plati jamčevinu od 1000 egipatskih funti (900-tinjak kuna) kazna može biti suspendirana do odluke žalbenog suda', rekao je mladićev odvjetnik Ahmed Abdel Nabi, dodajući kako žalbu planiraju podnijeti početkom ožujka.

Ovo nije prva kazna zbog ateizma u Egiptu. 2013. godine student Sherif Gaber Abdel Azim "zaradio" je 15 dana zbog pokretanja ateističke grupe na Facebooku, a godinu prije bloger Alber Saber priveden je zbog objave filma Nevinost muslimana na Facebooku, zbog čega je osuđen na tri godine, no uspio je otići iz zemlje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook