Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Klaster

Policija upada na sveučilišta u susjednoj zemlji: Istražuju se nezakonite diplome

Ilustracija
Ilustracija Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu upali su na sveučilišta na području Banjaluke zbog sumnje da su izdavali nevažeće diplome.

Prema uputi tužitelja i uz nalog Suda Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode proces izdvajanja studentskih dosjea, predmeta i materijala za dokazivanje na području Banja Luke.

"Postupa se po nalogu Suda BiH, neće biti pretresa niti lišenja slobode, u pitanju je samo privremeno izuzimanje dokumentacije od jednog pravnog lica sa područja Banjaluke", rekla je Jelena Miovčić za N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjivi paketi Ribari, kupači i slučajni prolaznici danima nailaze na neobične "cigle" u moru i na plažama: Lokalna policija otkrila o čemu je riječ

Ove aktivnosti provode se u sklopu operacije pod šifrom "Klaster", koja ima za cilj istraživanje nelegalnog izdavanja velikog broja diploma sveučilišta diljem Bosne i Hercegovine.

Opsežna dokumentacija, uključuje dosjee studenata kod kojih postoji sumnja da sadrže dokaze o nepravilnostima visokoškolske institucije, izuzeta je iz Nezavisnog sveučilišta Banja Luka. Nakon izdvajanja, dokumentacija će biti prevezena u Sud BiH i Tužiteljstvo BiH u skladu s pravnim procedurama. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene