Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško je ozlijeđen

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Detalji napada u Hamburgu: "Izišao je iz restorana, noseći pijuk i molotovljev koktel"

Aktualno Galerija Incident u Hamburgu Incident u Hamburgu Foto: Platforma X/Screenshot Policija upucala muškarca u Hamburgu Policija upucala muškarca u Hamburgu Foto: Screenshot/x Ivan Klasnić i Milan Stjelja Ivan Klasnić i Milan Stjelja Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Klasnić, bivši reprezentativac Galerija 1/4 >>
Kod navijačke zone u Hamburgu policija je upucala muškarca.

Hamburška policija ustrijelila je muškarca naoružanog pijukom i Molotovljevim koktelom u blizini navijačke zone u St. Pauliju, međutim ovaj incident se ne povezuje s Europskim prvenstvom u Njemačkoj.

Policajci su muškarca, koji je imao i zapaljivu napravu, upucali u nogu nakon čega je onesposobljen i prevezen u bolnicu. Njemački mediji navode kako je muškarac izašao iz jednog bara, u ruci je imao neku vrstu pijuka, te molotovljev koktel. Prijetio je prolaznicima i policiji koja ga je prvo zamolila da odloži alat. Potom su ga pokušali zaustaviti suzavcem, a zatim su i zapucali.

Na društvenim mrežama objavljen je i video cijelog događaja, a upozoravamo da bi njegov sadržaj za mnoge mogao biti uznemirujuć.

"Napadač je ozlijeđen i trenutno mu se pruža liječnička pomoć.," objavila je policija.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Joe Biden - 4 prva predsjednička debata Ovo će biti test! Objavljena pravila prvog okršaja ljutih suparnika: "Mi ćemo koristiti sve alate koji su nam na raspolaganju"

Incident se dogodio nedaleko od područja kojim je prolazio horteo od oko 40.000 Nizozemaca. Naime, "Oranje" u Hamburgu danas očekuje utakmica protiv Poljske.

"Trenutačno još nemamo uvide u pozadinu, pa tako ni u njegov motiv koji je možda doveo do ovoga, ali istraga će to sigurno otkriti", rekla je Sandra Levgruen, glasnogovornica hamburške policije.

"Pretpostavljamo da je riječ o izoliranom slučaju, odnosno odvojenom od nogometa. Očito nema veze s nogometom, već je riječ o jednom počinitelju. I u tom pogledu ne vidim nikakvu prijetnju ili bilo kakav utjecaj na današnje utakmice", dodala je Levgruen.

Sigurnost u Hamburgu

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja kaže kako se na ulicama Hamburga svako malo čuju sirene. Nizozemski navijači kažu da ih je događaj potresao, ali da je sve jako brzo završilo i da nije bilo većih problema.

"Ne trebamo se bojati, policija je tu, bit će ih dosta i na utakmicama i u gradu. Mi kao navijači sigurno nećemo raditi problema", zaključio je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić koji živi u Hamburgu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene