Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad ga traže

Slavili ga kao heroja, a onda... Australska policija spasila Hrvata koji je plutao oceanom. Uslijedio je dramatičan preokret

Australian federal police
Australian federal police Foto: australian federal police
Australske vlasti krenule su u potragu za trojicom muškaraca, među kojima je i jedan Hrvat, samo dva tjedna nakon što su ih spasili iz mora. Sumnja se da su odgovorni za krijumčarenje kokaina vrijednog više stotina milijuna dolara.

Tri muškarca, među kojima je bio i jedan Hrvat, spasila je australska obalna straža 17 kilometara od obale 1. veljače. Kada su ih izvukli iz nemirnog mora u kojem ih je od utapanja spašavao prijenosni frižider za koji su se držali, policiji su rekli da im se brod prevrnuo tijekom ribolova, ali dramatična priča sada je dobila još dramatičniji obrat.

Policija je odmah primijetila da su njihovi iskazi nedosljedni, ali prava sumnja se rodila tek nakon što je pronađeno nevjerojatnih 365 kilograma kokaina vrijednih 235 milijuna dolara.

"Šest dana kasnije crni paket omotan plastikom koji je sadržavao više manjih paketa kokaina more je izbacilo na obalu", izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Policija zaplijenila dovoljno kokaina za opskrbu Novog Zelanda 30 godina - 3 Plutao Tihim oceanom Policija zaplijenila ogromnu količinu kokaina: ''To je više nego što cijela zemlja potroši u 30 godina''

"Sljedećeg poslijepodneva sedmometarski čamac pronađen je prevrnut u blizini Peaceful Baya, oko 45 km zapadno od grada Denmarka. Kada je policija izvukla i pretražila kabinu broda, navodno je pronašla još osam sličnih paketa zamotanih u plastiku, od kojih je svaki sadržavao oko 40 kg kokaina. Policija vjeruje da je droga prikupljena iz oceana i ukrcana na sedmometarski brod", prenio je Daily Mail.

Ali kako je točno droga bačena u vodu, još se istražuje. Policija je pozvala javnost da im pomogne locirati ljude za koje sumnjaju da bi mogli biti povezani s drogom, a riječ je upravo o spašenom trojcu.

Vjeruje se da su Mate Stipinovich, Karl Whitburn i Aristides Avlonitis plovili na pronađenom brodu jer je jedan od njih njegov registrirani vlasnik. Upućen im je poziv da se jave u policiju, ali zasad bez odaziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pali zbog droge Skrivali marihuanu, kokain, gljive i ecstasy, a onda ih je uhitila policija

"Presretanje ove količine droge značajan je udarac dobro organiziranom udruženju i sprječava povrat milijuna dolara zarade od droge za financiranje njihova sljedećeg kriminalnog pothvata ili raskošnog načina života", rečeno je.

Policija je procijenila da je zapljena uštedjela zajednici oko 235 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene