Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pali zbog droge

Skrivali marihuanu, kokain, gljive i ecstasy, a onda ih je uhitila policija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Inspektori za droge splitsko-dalmatinske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad trima osobama s područja Splita, Trogira i Makarske kod kojih su pronašli veće količine raznih vrsta droga, među ostalim više od 630 grama kokaina.

Inspektori za droge splitsko-dalmatinske policije pronašli su drogu kod trojice muškaraca.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

U prvom slučaju uhitili su dva muškarca (54 i 40) te su u sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda na području Splita i Trogira obavili pretrage domova i drugih prostorija koje dvojac koristi.

Tom prilikom od 54-godišnjaka oduzeli su 637,5 grama kokaina upakiranog u plastičnu vrećicu, tri staklene posude u kojima se nalazilo 772 grama smole marihuane i pet medicinskih šprica, dok je kod 40-godišnjaka pronađena medicinska šprica s devet mililitara smole marihuane.

Pročitajte i ovo Ilustracija U ŠIBENIKU Uhvaćeni s prstima u pekmezu: Zaustavila ih policija pa iz auta počeli bacati drogu

Drogu čuvao u domu?

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak drogu dao 54-godišnjaku, a ovaj je sakrio i čuvao u domu. Utvrđeno je kako su 54-godišnjak i 40-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku", rekli su u policiji.

Pročitajte i ovo Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije DRAŽEN RASTOVIĆ Šef Službe kriminaliteta droga o tvrdnjama Slavka Sakomana: "Profesora poznajem više od 30 godina i to mu nije prva neodgovorna izjava"

Uhićeni pod utjecajem alkohola

U drugom slučaju policija u Makarskoj oduzela je više od 200 grama amfetamina, 150 grama marihuane, halucinogene gljive i ecstasy. Sve je to oduzeto od 60-godišnjaka za kojega je policija sumnjala da upravlja vozilom pod utjecajem opijata.

Nakon što je zaustavljen u prometu, policija je tražila njegovo testiranje i vađenje krvi, ali je muškarac to odbio. U policiji kažu da su ga pitali ima li kod sebe drogu, na što im je iz vozila predao 45,6 grama droge amfetamin i 2,4 grama marihuane.

Pročitajte i ovo Zaplijena droge Nova zapljena droge VIDEO/FOTO Pas nanjušio 11 kila heroina u automobilu: Albanci pali na granici, ovako su pokušali sakriti pakete

"Uhićen je i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Hvar obavili su pretragu doma i pronašli 160 grama amfetamina, 150 grama marihuane te manju količinu halucinogenih gljiva i tableta ecstasyja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", dodaju u policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene