Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija preventivno ubila mladoženju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u newyorškoj četvrti Queens u subotu pucala na tri mlada sudionika momačke večeri u jednom striptiz baru, usmrtivši mladoženju, Seana Bella, na dan njegovog vjenčanja. Mladići na koje je policija pucala, bili su nenaoružani.

Dvojica mladoženjinih prijatelja ranjeni su u pucnjavi, Joseph Guzman je u kritičnom stanju, dok je Trent Benefield lakše ozlijeđen, a njegovo je stanje stabilno. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podsjećanje na tragediju Amerikanci neće zaboraviti imena stradalih 11. rujna Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude

Do pucnjave u kojoj je sudjelovalo sedam policajaca došlo je ispred striptiz kluba Kalua, u kojem je mladoženja s prijateljima bio na momačkoj večeri, rekla je glasnogovornica policije Kathleen Price.

Nakon provoda mladoženja i dvojica njegovih prijatelja izašli su iz kluba, ušli u automobil i krenuli kada su policajci otvorili vatru. Ispalili su na mladiće pedesetak metaka. 

Policija je objavila kako je klub bio pod prismotrom zbog sumnje da se u njemu obavlja trgovina drogom i prostitucija, a taj se dan očekivao i oružani sukob. 

Gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, izjavio je kako je policija očigledno reagirala 'preventivno'.

'Policajci na mjestu događaja imali su razloga vjerovati da će doći do oružanog sukoba, te su ga pokušali spriječiti' dodao je gradonačelnik.  

Zapovjednik policije Raymond Kelly rekao je kako su žrtve napada također bile pod prismotrom, te da je njihov automobil pri odlasku udario u jednog policajca u civilu.

Aktivist za ljudska prava  Al Sharpton zatražio je hitnu istragu postupka policije. Također je kritizirao policiju zbog stavljanja lisica dvojici ranjenih mladića koji su odvezeni u bolnicu.

Denise Ford, majka jednog od ozljeđenih mladića smatra kako je policija zaista 'zabrljala'. 

'Stvarno su brzopleti i nešto treba učiniti s tim' kaže Denise. 

Policijske sumnje 

Čak 21 metak pogodio je automobil s mladićima. Sean je od zadobivenih ozljeda preminuo na putu za bolnicu. Joseph je pogođen čak 11 puta, dok su Trenta 'pronašla' tri metka. 

Policija tvrdi kako su mladići odlazeći s parkirališta kluba udarili jednog od policajaca u civilu, a potom i jedan neoznačeni policijski automobil. U tom je trenutku pet od sedam policajaca koji su bili u zasjedi na njih otvorilo vatru. 

Kasnije je utvrđeno kako mladići nisu imali oružje, niti je ono pronađeno u automobilu. 

Istraga je u tijeku. No samo podsjetimo kako je 1999. godine policija na nenaoružanog Amadoua Dialloa  ispalila 41 metak i ubila ga na mjestu. Četiri upletena policajca oslobođena su svih optužbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene