Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjećanje na tragediju

Amerikanci neće zaboraviti imena stradalih 11. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tog utorka, 11. rujna 2001. u 8 sati i 45 minuta, svijet je gledao snimke rušenja njujorških blizanaca.

U simbol američke ekonomske moći zabio se prvi avion United Airlinesa. Bio je to najveći samoubilački napad. S četiri oteta zrakoplova teroristi su napali SAD i u samo nekoliko sekundi sve se pretvorilo u pravi pakao. Ulicama New Yorka širili su se strah i nevjerica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 11. rujan FOTO: Neviđene slike rušenja Twinsa Slika nije dostupna Desetogodišnjak bio uvjeren da je kriv za napad na WTC jer toga dana nije stao na bijelu točku

>> UŽIVO: Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

No, vrlo brzo Amerikanci su krenuli u lov i za tjedan dana američka je vojska bila u Afganistanu, u neuspješnoj potrazi za Osamom bin Ladenom. Prije manje od dva mjeseca, pojavila se nova snimka urušavanja Blizanaca, ona iz policijskog helikoptera. I dok se zgrade sada već obnavljaju, međureligijske napetosti ne prestaju.

Dugo je dodatno strasti podizala najava paljenja Kurana, kao i svađa oko gradnje islamskog centra u blizini mjesta tragedije.
'Kada se prvi toranj srušio, moj sin je bio ovdje. Zato moram biti tu, jer je on tu!', kazao je otac stradalog Amerikanca. No jedno je sigurno, imena 2996 stradalih osoba - Amerikanci neće tako brzo zaboraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene