Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanska policija pretražila je kuću jednog od bliskih suradnika Benazir Bhutto ne bi li ga uhitila zbog ubojstva iz 1998., ali nije nađen kod kuće.


Zulfiqar Mirza, blizak prijatelj supruga Benazir Bhutto Asifa Alija Zardarija, došao je s nekadašnjom premijerkom koja se prošli tjedan vratila nakon osmogodišnjega egzila, a angažiran je u njezinu osiguranju.

Vezani članci Slika nije dostupna Udovac Benazir Bhutto imenovan kandidatom za predsjednika Slika nije dostupna Stranka Benazir Bhutto na čelo parlamenta nominirala ženu

Kretanje Benazir Bhutto ograničeno je nakon samoubilačkoga napada u kojem je prošli petak u Karachiju, na proslavi njezina povratka ubijeno 139 ljudi.

Iako su se Bhutto i pakistanski predsjednik general Pervez Musharraf počeli približavati u sklopu planiranoga prijelaza na civilnu demokraciju, ta oporbena čelnica još ima puno neprijatelja među Mushaffarovim saveznicima.

Predstavnici pakistanske narodne stranke tvrde da je policijska akcija bila politički motivirana.

"Policija maltretira ljude zadužene za sigurnost Benazir Bhutto, tako da bi oni otišli u ilegalu i ne bi je više mogli štititi. Na taj joj način ograničavaju kretanje", kaže Jameel Soomro, stranački koordinator za medije. "Policija postupa po nalogu vlasti".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju