Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lucy Letby

Ubila je sedam beba, a sada je podnijela žalbu na presudu: "Ništa u vezi s njom nije ljudima izgledalo čudno"

Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3
Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Afp
Aktualno Galerija Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Foto: Afp Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 5 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 5 Foto: Afp Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 4 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 4 Foto: Afp Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 1 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 1 Foto: Afp +0 Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon što su stravični zločini medicinske sestre Lucy Letby iz Velike Britanije potresli svijet i nakon što je za svoja zlodjela dobila doživotnu kaznu zatvora, uložila je žalbu na presudu.

Višestruka ubojica Lucy Letby (33), medicinska sestra koja je ubijala novorođenčad u bolnici u Velikoj Britaniji, podnijela je žalbu na svoju presudu.

Ubila je sedam i pokušala ubiti još šest beba na odjelu za neonatalogiju tako što je nekima ubrizgala inzulin ili zrak, a neke prisilno hranila mlijekom i za to je dobila doživotnu kaznu zatvora.

Pročitajte i ovo Požar u reciklažnom dvorištu - 8 Vatra se širi FOTO Požar u riječkom reciklažnom dvorištu gasi 30-ak vatrogasaca

Osoblje žalbenog suda izjavilo je u petak da je primilo zahtjev za dopuštenje na žalbu. Datum saslušanja žalbe još nije određen, piše Sky News.

Stravični zločini

Sva zlodjela medicinska sestra napravila je u periodu od 13 mjeseci, tijekom noćnih smjena u 2015. i 2016. godini. 

Sohom Das, savjetnik forenzičkog psihijatra, rekao je da vjeruje da Letby pati od niskog samopoštovanja i samopouzdanja, povezanih s depresijom i tjeskobom.

"Lucy Letby jedinstven je i najneobičniji klinički slučaj s kojim sam se susreo. Prije nego što je počela ubijati bebe, ništa u vezi s njom nije ljudima izgledalo čudno.

Pročitajte i ovo Renata Kelam, Bruno Bilandžić i Mario Jurič Tragedija za tragedijom u Dicmu Majka poginulih sestara prvi put pred kamerama o teškoj nesreći: "Oni se sprdaju"

Nije bila agresivna ili impulzivna, paranoična ili zajedljiva. Kolege su je smatrali prijateljskom i pristupačnom, marljivom i kompetentnom. S obzirom na to da je osuđena na doživotni zatvor, jedini uvid u njezin zatrovani, izopačeni um koji ćemo vjerojatno ikada imati leži u ovim bizarnim post-it papirićima“, komentirao je.

Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 1 (Foto: Afp)

Na tim papirićima napisala je: "Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih". 

"Ja sam užasno zla osoba. ZLA SAM, JA SAM OVO UČINILA", još su neki od natpisa koje je policija pronašla u njezinom domu.

Nakon što bi ubila dijete, pretraživala bi društvene mreže obitelji žrtava. U jednom je navratu obitelji poštom poslala pisane izraze sućuti na dan pogreba. Fotografirala ju je prije nego li ju je poslala. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene