Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trovanje novičokom

Identificirani osumnjičeni za napad na ruskog špijuna: Istražitelji su sigurni u jednu stvar

Sergej i Julija Skripal (Foto: AFP)
Sergej i Julija Skripal (Foto: AFP) Foto: Afp
Izvor upoznat s istragom rekao je kako su istražitelji identificirali osumnjičene za napad na Skripala pomoću nadzornih kamera.

Policija je identificirala osumnjičene za napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala, javljaju strani mediji. 

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Policija vjeruje da je nekoliko Rusa bilo uključeno u pokušaj ubojstva bivšeg dvostrukog agenta i njegove kćeri Julije u Salisburyju.

Izvor upoznat s istragom rekao je za PA kako istražitelji vjeruju da su identificirali osumnjičene za napad pomoću nadzornih kamera. Snimke su usporedili sa zapisima o ljudima koju su ušli u zemlju u vrijeme napada. Istražitelji su sigurni da su osumnjičeni Rusi.

Britanski ministar sigurnosti Ben Wallace kazao je kako je riječ o "divljim spekulacijama"

Podsjetimo, Sergej i Julija Skripal otrovani su novičokom, smrtonosnim nervnim otrovom koji je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Otrovani su u Salisburyju 4. ožujka.

Rusija je odbacila ranije britanske optužbe za upletenost u prvi napad takvim nervnim otrovom na europskom tlu od Drugog svjetskog rata. Moskva je sugerirala da je Britanija izvršila taj napad kako bi izazvala proturusku histeriju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene