Sergej i Julija Skripal (Foto: AFP)
Sergej i Julija Skripal (Foto: AFP) Foto: Afp

Izvor upoznat s istragom rekao je kako su istražitelji identificirali osumnjičene za napad na Skripala pomoću nadzornih kamera.


Policija je identificirala osumnjičene za napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala, javljaju strani mediji. 

Vezani članci Vladimir Putin Putin tvrdi da nije otrovao Navaljnog novičokom: "Instruktori CIA-e rade u ovome trenutku s njime" Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni: "Iza mog trovanja stoji Vladimir Putin. To je jedina verzija za koju znam"

Policija vjeruje da je nekoliko Rusa bilo uključeno u pokušaj ubojstva bivšeg dvostrukog agenta i njegove kćeri Julije u Salisburyju.

Izvor upoznat s istragom rekao je za PA kako istražitelji vjeruju da su identificirali osumnjičene za napad pomoću nadzornih kamera. Snimke su usporedili sa zapisima o ljudima koju su ušli u zemlju u vrijeme napada. Istražitelji su sigurni da su osumnjičeni Rusi.

Britanski ministar sigurnosti Ben Wallace kazao je kako je riječ o "divljim spekulacijama"

Podsjetimo, Sergej i Julija Skripal otrovani su novičokom, smrtonosnim nervnim otrovom koji je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Otrovani su u Salisburyju 4. ožujka.

Rusija je odbacila ranije britanske optužbe za upletenost u prvi napad takvim nervnim otrovom na europskom tlu od Drugog svjetskog rata. Moskva je sugerirala da je Britanija izvršila taj napad kako bi izazvala proturusku histeriju.