Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Roditelji uvijek krivi za djela maloljetnika'

Pokreće se istraga protiv oca Tima Kretschmera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac tinejdžera Tima Kretschmera, koji je ubio 15 ljudi u pohodu na školu u njemačkom radu u Winnendenu, mogao bi biti uhićen zbog posjedovanja oružja kojim je njegov sin počinio ubojstva.

Njemačka policija planira pokrenuti istragu protiv oca ubojice koji je i ubio 15 i ranio devet osoba, a potom ubio i sebe nakon pucnjave u školi. Kretschmer za kojeg se tvrdi da je bio psihički nestabilan, ukrao je oružje koje pripada pucačkom klubu iz spavaće sobe svoga oca, piše Bildt.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Njegov otac bi mogao biti optužen za držanje oružja u svojoj spavaćoj sobi umjesto da ga spremi na sigurno mjesto. Ubojicu tinejdžera pucati je naučio otac, a i to je suprotno njemačkim zakonima. Vlasti također istražuju mogu li Timova oca dovesti u vezu s ubojstvima koja je počinio njegov sin, temeljeno na elementu je li otac trebao procijeniti da Tim zbog svojih psihičkih problema nije smio rukovati oružjem.

>> Djed i baka: Tri dana prije pokolja Tim je ležao na podu i mazio se s mačkom

>> 'Zbog učiteljice je mrzio sve žene'

>> VIDEO: Posljednji trenuci života ubojice

Lorenz Böllinger, profesor kriminalnog prava u Bremenu, smatra kako su roditelji djece mlađe od 18 uvijek odgovorni za djela svoje djece. Dodao je kako psihički problemi djeteta samo povećavaju stupanj odgovornosti. U međuvremenu, ispitivanje svjedoka se nastavlja. Učenici škole Albertville koji su svjedočili pucnjavi traumatizirani su i liječe se kod psihijatra i još uvijek im se opravdavaju izostanci iz škole. Četvero ozlijeđenih još uvijek se nalaze u bolnici, a baka i djed Tima Kretschmera nedavno su objavili ispriku za zločine svoga unuka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene