Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio masakr i birao žrtve

'Zbog učiteljice je mrzio sve žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim Kretschmer, njemački tinejdžer koji je jučer u ubilačkom pohodu usmrtio 15 ljudi, na internet chatu dan ranije najavio je masakr, izvijestile su njemačke vlasti.

Policija je izjavila da je 17-godišnji Tim na njemačkom internet chatu najavio kako će u srijedu započeti ubilački pohod po školi u Winnendenu. 'Dosta mi je svega. Sit sam ovog odvratnog života. Uvijek ista stvar...svi mi se samo smiju, a nitko ne vidi moje potencijale. Nitko ne zna što sam sposoban učiniti. Uplašen sam i imam oružje, sutra ću otići u svoju bivšu školu i početi ubijati. Možda se izvučem, a zato naćulite uši, možda sutra čujete za mene. Zapamtite ime i mjesto: Winnenden', riječi su poruke masovenog ubojice, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Policija kaže da ostali sudionici chata nisu ozbiljeno shvatili Timove rieči te nisu komentirali njegovu najavu. Njemačke vlasti izvješćuju kako je policiju nakon pucnjave u središtu školi nazvao otac tinejdžera koji je vidio najavu masakra na internetu. Dokazi sugeriraju da većina žrtava 17-godišnjeg Tima Kretschmera nisu igrom slučaja bile žene, već da je riječ o ciljanom pohodu na ženske osobe jer ih je ubojica mrzio.

'Ubojica je usmrtio osam učenica i jednog učenika, tri učiteljice, a sedam učenica je ozlijeđeno. Činjenica da su žene većinom bile njegova meta nije zanemariva', rekao je za Bild Herbert Rech, ministar unutarnjih poslova Baden-Württemberga. Dodao je kako je ubojica žrtvama uglavnom pucao u glavu, što dokazuje da nisu slučajno odabrane.

>> VIDEO: Amaterska snimka posljednjih trenutaka života njemačkog masovnog ubojice

>> VIDEO: Među ubijenima u stravičnom pokolju i jedan Hrvat

'Znali smo sresti Tima u parku i uvijek se žalio na jednu učiteljicu i želio je da umre, a pričao da zbog toga mrzi žene', ispričali su susjedi ubojice. 'Pričao je da ga maltretira i govori mu da će, ukoliko nastavi sa svojim ponašanje, završiti u kanti za smeće', ispričali su susjedi i dodali da Tim nije bio omiljen ni od školskih kolega.

Dan nakon krvavog pohoda 17-godišnjeg Tima policija prikuplja dokaze ne bi li dokučila što ga je nagnalo na tako stravičan čin. Riječ je o mladiću koji je odrastao u povijesnom gradiću Winnenden te je obožavao igrati stolni tenis. Srednju školu u kojoj je počinio masakr završio je prije dvije godine, a obučavao se za posao trgovca. Njemački mediji nagađaju kako je Tim nedavno prekinuo s djevojkom te ga je taj čin još više okrenuo protiv žena.

Šesnaest ljudi je smrtno stradalo u stravičnom jučerašnjem pohodu naoružanog 17-godišnjaka u srednjoj školi njemačkog grada Winnendena. Devetero ubijenih su učenici škole, a amaterska video snimka prikazuje kako ubojica sam sebi puca u glavu. Jedan od ubijenih slučajnih prolaznika je Hrvat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene