Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

"Pojavio se masovni volonterski pokret": Novi suludi ruski školski udžbenik objašnjava sve o ratu u Ukrajini

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija je sastavila novi udžbenik povijesti za učenike 11. razreda, koji sadrži odjeljak o "specijalnoj vojnoj operaciji".

Ruski ministar obrazovanja Sergej Kravcov predstavio je novi udžbenik 24. travnja na obrazovnom skupu "Znanje, prvijenci".

Prema TASS-u, udžbenik će otkriti razloge za početak "Specijalne vojne operacije".

Pročitajte i ovo Uhićenje na Crnom moru Luke, heroin, trgovina ljudima Kako je ruska invazija podijelila mafiju: "Mi smo lopovi, mi smo protiv svake države, ali smo odlučili da smo za Ukrajinu"

Pročitajte i ovo Tenk T-14 Armata nove aktivnosti Rusija se domogla novih tenkova: "Njihovo je raspoređivanje u Ukrajini odluka visokog rizika"

"Specijalna vojna operacija pobudila je želju kod stanovništva zemlje da pomogne i podrži njezine sudionike. U svim regijama Rusije pojavio se masovni volonterski pokret", TASS citira udžbenik, piše Meduza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rade što im padne na pamet Val stravičnih ubojstava i silovanja zahvatio Rusiju: Nitko im ne može stati na kraj, a jasno je tko je krivac

Knjigu je napisao Vladimir Medinski, pomoćnik ruskog predsjednika i bivši ministar kulture, kao i rektor MGIMO-a Anatolij Torkunov.

Prema Kravcovu, udžbenik će biti dostupan za 10. i 11. razrede od 1. rujna 2023. Prema ministrovim riječima, škole će moći postupno prelaziti na njega, kako je to moguće.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene