Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalne metode

Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha

Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7
Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Afp
Aktualno Galerija Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 18 Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 18 Foto: Afp Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 17 Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 17 Foto: Afp Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 16 Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 16 Foto: Afp Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 15 Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 15 Foto: Afp +13 Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 14 Galerija 1/18 >>
Ruske vlasti u nedjelju su pred sud u Moskvi dovele četvoricu osumnjičenih za pokolj u koncertnoj dvorani Crocus prošlog petka. Jedan od njih na sud je doveden u kolicima u polusvjesnom stanju, drugi su u modricama i zavojima. Navodno su mučeni brutalnim metodama kojima se često služi plaćenička skupina Wagner.

Napadači koji su prošlog petka izvršili pokolj u moskovskoj koncertnoj dvorani u nedjelju su privedeni pred sud. Prošlog petka pobili su više od 140 ljudi, brojne ranili, a onda im je plan da se pritaje i pokušaju pobjeći prema Ukrajini propao te su završili u rukama ruskih vlasti. Sada su se pojavile njihove fotografije i snimke na kojima se vidi kako su mučeni i u modricama.

Na jednoj je fotografiji osumnjičenik Šamsudin Faridun koji leži na tlu s rukama na leđima. Hlače su mu spuštene, a na genitalije prikopčane elektrode. Iz usta mu navire pjena. Navodno je prikopčan na vojni radio TA-57, koji upravo sigurnosne službe koriste za mučenje elektrošokovima. Kako opisuje ruski medij Meduza, sa sjedištem u Latviji, pozivajući se na kanale s Telegrama, muškarcu su žicom prikopčane genitalije, a taj je dio fotografije zamućen. 

Kako pak opisuje Telegram kanal Grey Zone, koji je objavio fotografiju, mučitelji za te metode koriste 80 volta, a osumnjičenike polijevaju vodom kako bi se pojačao efekt, prenosi Ukrajinska pravda.

Drugi video pokazuje kako je privedeni Saidakrami Murodali Račabalizoda prisiljen pojesti komadić svojeg uha koje su mu netom prije odrezali. On ga ispljune, piše Daily Mail

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Njih su dvojica pripadnici skupine koja je prošlog petka upala u dvoranu Crocus u Krasnogorsku. Ukupno četvorica osumnjičenika pojavila su se pred sudom u Moskvi pokazujući masnice i ogrebotine na svojim licima.

Prema pisanju Daily Maila, takve metode mučenja i dobivanja informacija od osoba koje su im od interesa najčešće primjenjuju pripadnici zloglasne skupine Wagner. Riječ je o plaćeničkoj vojsci koju je osnovao sada pokojni Jevgenij Prigožin, koji je poginuo krajem 2023. godine u zrakoplovnoj nesreći.

Odgovornost za krvavi napad u Moskvi preuzela je tzv. Islamska država, a privedeni osumnjičenici odmah nakon što su uhvaćeni drhtavim su glasovima priznavali da su za izvršenje napada dobili novac te da su ih na Telegramu kontaktirale nepoznate osobe.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

Pročitajte i ovo Optuženi za napad na Moskvu Nakon ispitivanja FOTO/VIDEO Optuženi za napad na Moskvu dovedeni na sud: Jednom odsječeno uho, drugi bez oka

Po dolasku na sud u nedjelju kasno navečer sva četvorica izgledala su dezorijentirano i izmučeno. Jedan od njih u sudnicu je uvezen u invalidskim kolicima u polusvjesnom stanju.

Osumnjičenici, koji su tadžikistanske nacionalnosti, identificirani su kao Saidakrami Murodali Račabalizoda, Dalerdžon Barotovič Mirzojev, Šamsidin Faridun i Muhamadsobir Fajzov. Ostaju u pritvoru sve do 22. svibnja, za kada je najavljen početak suđenja, objavio je sud na Telegramu, a prenosi CNBC. Ako ih proglase krivima, prijeti im doživotni zatvor.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene