Ulica Ras Ramblas u Barceloni (Foto: AFP)
Ulica Ras Ramblas u Barceloni (Foto: AFP)

Španjolski portal El Pais objavio je snimku koja pokazuje koliko brzo se bijeli kombi kretao Las Ramblasom u trenutku terorističkog napada u Barceloni.


U posljednja 24 sata pojavile su se mnoge snimke s mjesta terorističkog napada u Barceloni, no snimka koju je objavio španjolski list El Pais doista dočarava kojom se brzinom vozač bijelog kombija, za kojim je u tijeku velika potraga u Španjolskoj, zaletio u mnoštvo na Las Ramblasu, u centru grada.

Snimka koju je El Pais objavio, dolazi s nadzorne kamere u prostoriji na katu, koja ima pogled na Las Ramblas. Na njoj je u jednom trenutku moguće vidjeti kako bijeli kombi u djeliću sekunde projuri kroz ulicu, a pješaci koji su se tamo našli bježe sa strane ceste, kako bi izbjegli da ih ne pregazi.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u ulici Las Ramblas u barceloni, ubijeno je 13 osoba, nakon što se bijeli kombi zaletio u mnoštvo, dok je 130 osoba ozlijeđeno.

U četvrtak su uhićene dvije osobe osumnjičene za povezanost s tim terorističkim napadom, ali ne i glavni napadač, vozač kombija.

Odgovornost za napad u Barceloni preuzela je Islamska država.

U gradu Cambrilsu, 100 km južno od Barcelone, dogodio se još jedan teroristički napad u kojem su se napadači automobilom također zaletjeli ljude. Ozlijeđeno je sedam osoba. Policija je ubila pet napadača koji su nosili lažne prsluke s eksplozivom.