Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka uprava za oceane i atmosferu pustila je u javnost fotografiju koja detaljno prikazuje posljedice superoluje Sandy na obale New Jerseyja.


Osim što je superoluja Sandy promijenila živote velikog broja stanovnika američke istočne obale, promijenila je i izgled same istočne obale što dokazuju i dvije fotografije snimljene iz zraka, piše NASA.

Vezani članci Gradnja šetnice iz obalu Beton u moru, a sve po zakonu? Investitor gradi privatnu šetnicu i plažu, mještani ljutiti, a načelnik tvrdi - sve je po propisima Katapult Katapultirao se u ponor i doživio neponovljiv trenutak pa ga podijelio sa svima

Prva fotografija snimljena je 2007. godine na visini od 2,3 km, a prikazuje dio obale New Jerseyja. Druga prikazuje isto mjesto, no snimljena je nakon superoluje Sandy, 31. listopada ove godine. Obje fotografije snimila je američka Uprava za oceane i atmosferu (NOAA).

>> Znanstvenici: Klimatske promjene će biti ozbiljnije nego se predviđalo

Razlika između fotografija je i više no očita. Most Mantlooking velikim je dijelom pod vodom, pijeskom i ostacima razrušenih kuća. Most je i danas zatvoren jer gradske vlast smatraju da je nakon oluje postao nestabilan i nesiguran. Osim mosta, stradale su brojne kuće, neke su oštećene, a neke su voda i vjetar u potpunosti uništili, čak i iščupali iz temelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook