Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice oluje

Šokantno: Sandy 'izbrisala' dio obala New Jerseyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka uprava za oceane i atmosferu pustila je u javnost fotografiju koja detaljno prikazuje posljedice superoluje Sandy na obale New Jerseyja.

Osim što je superoluja Sandy promijenila živote velikog broja stanovnika američke istočne obale, promijenila je i izgled same istočne obale što dokazuju i dvije fotografije snimljene iz zraka, piše NASA.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Prva fotografija snimljena je 2007. godine na visini od 2,3 km, a prikazuje dio obale New Jerseyja. Druga prikazuje isto mjesto, no snimljena je nakon superoluje Sandy, 31. listopada ove godine. Obje fotografije snimila je američka Uprava za oceane i atmosferu (NOAA).

>> Znanstvenici: Klimatske promjene će biti ozbiljnije nego se predviđalo

Razlika između fotografija je i više no očita. Most Mantlooking velikim je dijelom pod vodom, pijeskom i ostacima razrušenih kuća. Most je i danas zatvoren jer gradske vlast smatraju da je nakon oluje postao nestabilan i nesiguran. Osim mosta, stradale su brojne kuće, neke su oštećene, a neke su voda i vjetar u potpunosti uništili, čak i iščupali iz temelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene