Njemačka policija, ilustracija
Njemačka policija, ilustracija Foto: Getty Images

U Njemačkoj je u ponedjeljak počelo suđenje ženi za koju se sumnja da je ubila petero svoje djece od jedne do osam godina starosti, deset mjeseci nakon tog tragičnog događaja koji je potresao javnost u zemlji.


Christiane K. će se na sudu u Wuppertalu, na zapadu Njemačke, suditi za pet ubojstava. Prijeti joj doživotni zatvor. Dvadesetosmogodišnja žena je sve dosad tvrdila da je nedužna i motiv ubojstava još treba utvrditi, navodi državno odvjetništvo.

Na prvom saslušanju odlučila se braniti šutnjom. Nije joj dijagnosticiran nikakav psihički poremećaj. Tragedija se dogodila 3. rujna uobiteljskom domu u Solingenu. Kako se navodi u optužnici, majka je djeci za zajutrak stavila drogu u piće kako bi ih uspavala.

Zatim je napunila kadu vodom i pripremila im igračke kako bi im privukla pažnju. Onda ih je probudila i jednog po jednog odvodila u kupaonicu, gdje ih je gušila i davila.

Policija, ilustracija Detalji stravičnog ubojstva u Varaždinu: Iste večeri policija je razgovarala s profesorom, a u udruzi im nisu otvarali vrata pa su policajci otišli

Ubojstvo u Šarengradu Novi detalji strave kod Iloka: Dvojica sinova zatukla majku u dvorištu obiteljske kuće, udarali je po glavi i tijelu

Nakon toga ih je zamotala u ručnik i položila na postelju, gdje su beživotna tijela triju djevojčica od jedne, dvije i tri godine te dvojice dječaka od šest i osam godina pronađena.

Njihova majka se istog dana bacila pod vlak na željezničkoj stanici u obližnjem Duesseldorfu, ali je preživjela pokušaj samoubojstva.

Najstariji sin koji je tog dana rano otišao u školu umakao je sudbini svoje braće i sestara. Žena, koja je od tada u pritvoru, rekla je da se maskiran muškarac ušuljao u njezin stan i ubio joj djecu. No nije pronađen nikakav dokaz u prilog takvoj tvrdnji.

Njezina majka, kojoj je ona napisala da su djeca mrtva, pozvala je policiju. Očekuje se da će suđenje trajati barem do sredine kolovoza.