Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP)
Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak da će tijekom dvodnevnog summita u Bruxellesu razgovarati sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom, koji je, sa svoje strane, rekao da očekuje ozbiljne razgovore o pitanju granica.


"Naši su kolege bili u kontaktu i imat ćemo prilike za razgovor tijekom ova dva dana", rekao je Plenković. Cerar je rekao da očekuje ozbiljan razgovor i da je "uvjeren da će se na rubu summita razgovarati o provedbi arbitražne odluke o granici, pitanju koje opterećuje".

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći'' Hrvatski premijer Andrej Plenković i belgijski premijer Alexander De Croo Plenković s belgijskim premijerom: ''Cilj je imati bržu isporuku cjepiva kako bi osigurali slobodnije kretanje ljudi''

"Od rujna smo se sastali već šest puta, stalno smo u kontaktu. Imali smo šest ozbiljnih razgovora i dijalog je vrlo intenzivan, ne samo među nama nego i na razini stručnjaka, tako da očekujem ozbiljan razgovor o toj temi. Rok istječe, Slovenija je potpuno spremna, ali ne možemo sami, prije svega što se tiče granice na kopnu, stoga očekujem da Hrvatska bude kooperativnija, da postignemo dogovor", rekao je Cerar.
Cerar je rekao da će do razgovora vjerojatno doći sutra, a na pitanje kakav napredak očekuje, rekao je da "sada ne bi otkrivao pojedinosti". (Hina)