Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP)
Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak da će tijekom dvodnevnog summita u Bruxellesu razgovarati sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom, koji je, sa svoje strane, rekao da očekuje ozbiljne razgovore o pitanju granica.


"Naši su kolege bili u kontaktu i imat ćemo prilike za razgovor tijekom ova dva dana", rekao je Plenković. Cerar je rekao da očekuje ozbiljan razgovor i da je "uvjeren da će se na rubu summita razgovarati o provedbi arbitražne odluke o granici, pitanju koje opterećuje".

Vezani članci Mirjana Nazor Psihologinja zgrožena izjavom premijera o femicidu u Splitu: "Sramotno! To je relativizacija problema i pranje ruku. Može se i mora više" Katarina Peović, Andrej Plenković, Karolina Vidović Krišto Paljba po Plenkoviću: "Žao mi je što imam samo minutu da vam taj šalabahter razvalim", "Ponašate se kao Sanader"

"Od rujna smo se sastali već šest puta, stalno smo u kontaktu. Imali smo šest ozbiljnih razgovora i dijalog je vrlo intenzivan, ne samo među nama nego i na razini stručnjaka, tako da očekujem ozbiljan razgovor o toj temi. Rok istječe, Slovenija je potpuno spremna, ali ne možemo sami, prije svega što se tiče granice na kopnu, stoga očekujem da Hrvatska bude kooperativnija, da postignemo dogovor", rekao je Cerar.
Cerar je rekao da će do razgovora vjerojatno doći sutra, a na pitanje kakav napredak očekuje, rekao je da "sada ne bi otkrivao pojedinosti". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju