Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plassnik: Sporazum EU-Srbija i dalje je na stolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija ostaje otvorena za pregovore o sporazumu o suradnji sa Srbijom unatoč razmiricama oko pitanja neovisnosti Kosova, izjavila je u nedjelju austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik.

Prijedlog EU-a o sporazumu o pridruženju sa Srbijom "i dalje je na stolu", kazala je Plassnik nakon neslužbenog sastanka europskih čelnika u austrijskom sportskom zimovalištu u Lechu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

Zemlje EU-a "strpljivo i ustrajno" rade na jačanju veza sa Srbijom, kazala je Plassnik, dodavši kako je sigurnost na prostoru Balkana jedan od razloga za zabrinutost 27 zemalja članica EU-a.

U subotu je austrijski kancelar Alfred Gusenbaruer izjavio kako su "vrata Europe i dalje otvorena" za Srbiju.

Na Europskom forumu u Lechu, koji se održava jedanaesti put zaredom, okupili su se već po tradiciji europski čelnici i vikend proveli u neslužbenim raspravama i skijajući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene