Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna smrt u Alpama

Pijani skijaš divljao po gondoli pa se nabio na kolac: "Kakva glupa nesreća"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan 29-godišnjak umro je nakon što je pao kroz prozor gondole i nabio se na kolac.

Francuz je poginuo u Alpama nakon što je ove subote pao kroz prozor gondole. Francuski tužitelji i operater žičare potvrdili su da se smrtni slučaj dogodio tako što je muškarac pod utjecajem alkohola divljao po gondoli koja se kretala.

Nesreća se dogodila dok su se dvojica muškaraca, u dobi od 29 i 23 godine, spuštala niz planinu u odmaralištu Deux Alpes u Francuskoj. Muškarci su divljali u žičari kad je 29-godišnjak probio zaštitu od pleksiglasa i pao s visine od 40 metara, rekao je lokalni tužitelj Eric Vaillant u nedjelju.

Lokalna radijska postaja France Bleu izvijestila je da je muškarac pao na oznaku staze i nabio se na kolac, piše Daily Mail.

Prema lokalnim medijima, muškarci su se snimali kada se žrtva, koja je težila više od 100 kilograma, udarila o rub gondole. 

Fabrice Boutet, direktor odmarališta Deux Alpes, naglasio je da su gondole napravljene da prime čak 20 osoba.

"Ako dođe do pomaka uzrokovanog naglim kočenjem ili nečim drugim, dizajnirani su da se odupru udarcima. Ovu glupu nesreću uzrokovalo je njegovo zalijetanje na pleksiglas." 

Ravnatelj je odbacio bilo kakvu odgovornost za nesreću. Skijašku žičaru pregledat će policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđena djevojka VIDEO Dvije osobe poginule u požaru balona na vrući zrak, tragedija se dogodila blizu popularnog turističkog odredišta

Pročitajte i ovo Nesreća vlaka u Nizozemskoj U Nizozemskoj Tragedija na pruzi: Vlak iskočio iz tračnica, brojni ozlijeđeni, hitne službe na terenu

U veljači je 50-godišnji britanski skijaš preminuo nakon pada s nekoliko desetaka metara i srčanog zastoja dok je skijao izvan staza u francuskim Alpama.

Turist je zadobio teške ozljede nakon što je vrlo velikom brzinom poletio u zrak prije nego što je sletio na stjenovitu padinu.

Nesreća se dogodila u sektoru Saulire u ljetovalištu Meribel, sjeveroistočno od Les Deux Alpes.

Francuski nacionalni sustav za promatranje sigurnosti u planinama (SNOSM) zabilježio je ukupno 12 smrtnih slučajeva u francuskim planinama tijekom skijaške sezone 2021.-2022. godine, piše The Times.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene