Mađarska oporba ujedinila se i odabrala glavnog suparnika premijeru Viktoru Orbanu na izborima sljedeće godine. Peter Marki-Zay ne pripada niti jednoj stranci, ali se smatra konzervativnim političarom. Trenutačno je gradonačelnik Vašrelja na jugu Mađarske.

Galerija Skup pobornika mađarske oporbe - 4 Skup pobornika mađarske oporbe - 3 Skup pobornika mađarske oporbe - 2 +0 Skup pobornika mađarske oporbe - 1

Prema anketama, Peter Marki-Zay ima najbolje izglede ugroziti Orbana i njegov Fides.

Mađarski premijer Viktor Orban Kandidatkinja ljevičarske koalicije u predizbornoj utrci protiv Viktora Orbana

Mađarski premijer, Viktor Orban Orban očekuje "milijune" migranata iz Afganistana: "Migracije, LGBT i zeleni plan za Europu, to su bitke u kojima moramo pobijediti"

''Ovo je vrlo pozitivna vijest za sve Mađare jer pokazuje da pojedinačne stranke same nisu dovoljne. Ali svi ti mladi ljudi koji su se upravo pridružili oporbi, koji su se aktivirali, oni zaista mogu promijeniti stvari. I to su loše vijesti za Fides'', zaključio je gradonačelnik Vašrelja Marki-Zay.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju