Radovan Dobronić u Saboru je prisegnuo za novog šefa Vrhovnog suda.

Galerija Prisega Radovana Dobronića Radovan Dobronić Prisega Radovana Dobronića +0 Radovan Dobronić

Novoizabrani predsjednik Vrhovnog suda i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić prisegnuo je pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Predsjednik Sabora na početku prisege objasnio je ulogu Vrhovnog suda, kao i proceduru izbora predsjednika Vrhovnog suda. Kazao je kako je postupak trajao dulje od uobičajenog. "Ovo je čast, ali i odgovornost", istaknuo je Jandroković. 

Dobronić je nakon Jandrokovićevog uvodnog govora prisegnuo na novu dužnost. Potom je prisegnuo i na dužnost predsjednika Državnog izbornog povjerenstva. 

"Zahvaljujem Saboru i predsjedniku Milanoviću. Dat ću sve od sebe da posao obavljam najbolje što mogu. Trudit ću se najviše što mogu. Posao je zajednički i trebat će sinergija. Svi smo na istom zadatku. Neke stvari su stvar mentaliteta i trebat će više vremena. Trudit ću se da opravdam povjerenje. Četiri godine je relativno kratak mandat", izjavio je Dobronić. 

Za Dobronićev izbor glasovalo je 120 saborskih zastupnika, tri su bila protiv.

Dobronićevim izborom zaključena je višemjesečna kriza oko imenovanja na najvišu funkciju sudbene vlasti koja je upražnjena od sredine srpnja kad je istekao mandat Đuri Sessi, prethodnom predsjedniku Vrhovnoga suda.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju