Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako egipatski predsjednik Hosni Mubarak ne pokazuje nikakve naznake da ovih dana namjerava sići s vlasti, naveliko se špekulira gdje bi mogao pronaći utočište ako mu bijeg postane jedini izlaz.


A u tom slučaju, nije isključeno da se skrasi u našem susjedstvu. Njegov sin, naime, ulaže u Crnoj Gori, zemlji koja je već postala utočište svrgnutom tajlandskom premijeru Thaksinu Shinawatru.

Vezani članci Potres U susjedstvu blagi potres: Zatreslo se u Crnoj Gori i Srbiji Nesreća u Crnoj Gori Jezive scene: Sletjeli autom u korito rijeke, poginula trojica tinejdžera, a jedan se bori za život

>> Crnogorci: Mubarak dolazi k nama

>> Putovnica za investiciju od 500.000 eura

Crnogorski mediji zbrojili su dva i dva i zaključili Mubarak bi mogao postati Crnogorac. Nekoliko je stvari koje upućuju na to.

Prvo, njegov sin ima veliki udio u tvrtki Orascom koja će na poluotoku Luštica kod Tivta graditi ekskluzivno turističko naselje. Drugo, Milo Đukanović je na samom kraju svog mandata posjetio Egipat i družio se s Mubarakom.

Treće, ne bi bio prvi put da Crnogorci udome svrgnutog vođu. Također prosvjedima svrgnutom tajlandskom premijeru, Thaksinu Shiniwatri dali su državljanstvo, a on na Svetom Stefanu započeo gradnju hotela.

S time je povezano i četvrto. Naime, prije nekoliko mjeseci crnogorska Vlada donijela je odluku po kojoj državljanstvo daju svakome tko u zemlju unese u gotovini pola milijuna eura. A peto i dokaz da Mubarak zadovoljava uvjete dobivanja državljanstva je pokušaj Mubarakovog prijatelja Salema koji je prošlog tjedna pokušao odletjeti iz Dubaia s pola milijarde Mubarakovih dolara.

A kako mu je to samo jedan od mnogobrojnih prijatelja i rodbine koji sada lete naokolo s torbama punim novca, Mubarakov imutak i više nego zadovoljava useljeničke imovinske kriterije Crne Gore.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju