Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vežu ga investicije

Crnogorci: Mubarak dolazi k nama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski predsjednik Hosni Mubarak čiju smjenu traži tisuće prosvjednika sklonište bi mogao pronaći u našem susjedstvu, točnije u Crnoj Gori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ta famozna autocesta Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke Slika nije dostupna Mučenje hrvatskih zarobljenika U Crnoj Gori počelo ponovno suđenje za Morinj

Crnogorski tjednik Monitor ističe kako je ta mogućnost realna jer je jedan od Mubarakovih sinova, Gamal, vlasnik značajnog dijela dionica tvrtke Orascom koja je prošle godine s crnogorskom vladom potpisala ugovor o gradnji ekskluzivnog turističkog naselja na poluotoku Luštica kod Tivta.

Većinski vlasnik Orascoma je egipatski milijarder Naguib Sawiris koji je iz Kaira pobjegao sa Mubarakovim sinovima i grupom od 20 bogataša iz zemlje koji su s 19 privatnih zrakoplova prebačeni zajedno s rodbinom i bliskim suradnicima u Dubai, London ili Cipar. List navodi kako Sawiris preko Cipra planira doći u Crnu Goru 'pripremiti teren za mogući dolazak Mubaraka i njegove obitelji'.

>> Egipćani spremni za konačni obračun

>> Shinawatra je Crnogorac, uživa u Budvi i nema brige!

Putevima tajlandskog premijera

Ističu kako i Sawiris i obitelj Mubarak posjeduje britanske putovnice, no vlasnik Orascoma izbjegava Veliku Britaniju jer je navodno zloupotrijebio britanski zakon o stečaju. 'Sada pošto se Egipat lomi, a novce iznesene iz te zemlje treba preseliti na druge točke planete, ima li idealnijeg mjesta od nedirnutog poluotoka na crnogorskoj strani Mediterana', piše Monitor.

Također podsjećaju kako se ne bi radilo o prvom takvom slučaju jer je tajlandski premijer Thaksin Shinwatra koji je svrgnut nakon prosvjeda građana dobio crnogorsko državljanstvo i započeo gradnju hotela na Svetom Stefanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene