Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako lako

Putovnica za investiciju od 500.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste poznata osoba u poslovnom svijetu i u Crnu Goru investirate pola milijuna eura, možete dobiti crnogorsku putovnicu.

Crna Gora započela je s programom ‘ekonomsko državljanstvo’. ‘Kao dio kvalifikacijskog procesa za stjecanje crnogorskog državljanstva, zainteresirane osobe će morati investirati minimalno 500.000 eura u Crnu Goru, od čega će dio sredstava biti direktno uplaćen u državni budžet’, priopćila je tamošnja Vlada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska

Takva se strategija primjenjuje i u nekim zapadnim zemljama, poput Austrije, Kanade i SAD, piše Mondo. Cilj je programa potaknuti najuspješnije svjetske biznismene da sjedišta kompanija premjeste u Crnu Goru, uvedu nove tehnologije, inovacije, značajno unaprijede transfer neophodnih znanja i vještina i stvore nove mogućnosti zapošljavanja, stoji u saopćenju Vlade.

Po ovom će se pitanju surađivati s najpoznatijim svjetskim odvjetničkim i konzultantskim tvrtkama. To će učiniti kako bi se stvorili uvjeti da se mogućnost za stjecanje crnogorskog državljanstva pruži samo poslovnim ljudima koji imaju nespornu i kredibilnu poslovnu biografiju i financijske mogućnosti koje će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene