Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran slučaj

Pepeo su nakon kremacije dali njegovoj obitelji, ali on nije bio mrtav: Za vlastitu smrt saznao je u supermaketu

Urna
Urna Foto: Dnevnik Nove TV
Mladić u SAD-u proglašen je mrtvim, a njegova obitelj nakon toga dobila je i urnu s njegovim pepelom. Policajci su ostali u šoku kad je u postaju stigao čovjek čiju su fotografiju imali na smrtovnici.

Prvi znak da ga se više ne smatra živim Tyleru Chaseu stigao je u trgovini. Imao je bonove za hranu, ali njegova beneficijska kartica nije prolazila. Kontaktirao je državne službenike savezne američke države Oregon, a oni su mu objasnili da je na njegovo ime izdana smrtovnica.

Tjednima kasnije uslijedio je posebno uznemirujući razvoj događaja kad je urna s pepelom poslana njegovim bližnjima. Završila je u ormaru njegova rođaka, koji je mislio da zaista čuva ostatke člana svoje obitelji. Međutim, Chase je i dalje bio živ.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija Tragedija kod Bjelovara Prometna nesreća na obilaznici: U sudaru poginuo vozač traktora

Birokracija je dokumentirala njegovu smrt bez otisaka prstiju ili bilo kojeg člana najbliže obitelji kada je tijelo za koje se vjerovalo da je njegovo kremirano, izvijestio je New York Times. Neodgovorno postupanje vjerojatno je povezano s dvostrukim standardima za obične građane i one koji se nalaze na dnu.

Naime, Chase je počeo koristiti metamfetamin kao tinejdžer, a nakon majčine smrti 2020. godine upao je u mračno razdoblje teške ovisnosti i kriminala. Zatim je u siječnju 2023. uhićen pod nekoliko optužbi, uključujući provalu i posjedovanje droge. "Život mi je bio kaos", rekao je 22-godišnjak u nedavnom telefonskom intervjuu.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu pod rotirkama VIDEO Dramatična noć u Zagrebu, policija u neviđenoj potjeri, svjedokinja za DNEVNIK.hr: "Pored auta je na travi sjedio muškarac, oko njega policija. Pretraživali su mu auto"

Na kraju je pušten iz zatvora te se smjestio u privremenom stambenom objektu u Portlandu pod uvjetom da završi program oporavka od ovisnosti. Do početka listopada, kada je saznao za smrtovnicu, Chase je bio trijezan sedam mjeseci i tražio je posao.

Kada je stigao na policiju da bi prijavio incident zbog kojeg nije mogao produljiti stan niti nastaviti s primanjem bonova za hranu, policajac mu je priznao da nikad u 20 godina karijere nije svjedočio sličnom slučaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene