Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pentagon: Rušenje špijunskog satelita možda večeras

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najavama iz Pentagona večeras bi mogao biti uništen golemi američki špijunski satelit koji zbog kvara prijeti padom na Zemlju.

Trebao bi biti pogođen raketom ispaljenom s broda koji se nalazi u vodama nedaleko od Havaja. Sjedinjene Države potrošile su oko 40 milijuna dolara kako bi modificirali protubalistički raketni sustav. 

Pročitajte i ovo Nikolina Rudić - 1 Svaka čast, Nikolina Europski satelit dobio naziv po imenu djevojčice iz Hrvatske: "Kad je krenulo lansiranje, to je bilo toliko uzbuđenje" Slika nije dostupna Video: Raketa pogađa neispravni špijunski satelit

Moskva tvrdi da je riječ o ispitivanju novog oružja jer bi velik dio satelita sagorio u atmosferi, a ostatak bi najvjerojatnije pao u more. Zabrinuta za sigurnost u svemiru je i Kina, koja je prošle godine na sličan način u orbiti uništila svoj meteorološki satelit. 

- Ovo nije ispitivanje protusatelitskog oružja. Dok su se njihove aktivnosti odvijele na visini od 800 kilometara i ostavile ostatke koji ugrožavaju druge objekte u orbiti, ovo će se dogoditi znatno niže, vjerojatno na 250 kilometara visine, rekao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormick.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene