Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pentagon manipulirao obavještajnim podacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnici Pentagona manipulirali su obavještajnim podacima u pripremama za invaziju Iraka inzistirajući kako postoji jasna veza između Saddama Husseina i Al-Qai'de, rekao je glavni inspektor američkog ministarstva obrane Thomas Gimble.

Predsjednik odbora za oružane snage, demokratski senator Carl Levin citirao je dijelove Gimbleova izvješća kako je ured ranijeg pomoćnika ministra obrane Douglasa Fetiha, unatoč izraženim sumnjama obavještajne zajednice, tvrdio da se Mohammed Atta, jedan od vođa napada 11. rujna, pet mjeseci prije toga sastao s iračkim dužnosnicima u Pragu te kako su postojala 'brojna područja suradnje' između Iraka i Al-Qai'de, uključujući zajedničke napore za nabavu oružja za masovno uništenje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

'To je bio argument koji je iskorišten kako bi se Amerikancima prodala priča o nužnosti ulaska u rat', rekao je senator Levin, ocjenivši ponašanje Pentagona skandaloznim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene