Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepotrebna metafora

Pastor izazvao skandal: Isus je bio HIV pozitivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrički pastor šokantnom je propovijedi zaprepastio vjernike, rekavši kako je 'Isus bio HIV pozitivan'.

Mnogi kršćani osudili su pastora Xolu Skosana zbog prikazivanja Isusa Krista kao promiskuitetne osobe, a razvila rasprava po crkvama diljem te zemlje, prenosi BBC. Kontroverzni pastor, na misi održanoj u srednjoj školi u Luhlazi, objasnio je kako se Isus često okruživao marginaliziranim, bolesnim i siromašnim ljudima.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Odgovor na spaljivanje Kurana Južna Afrika: Musliman spriječen u spaljivanju Biblije

>> FOTO: Isus 'prokrvario' u Argentinskoj crkvi

'Kad god otvorite Novi zavjet, možete pročitati kako se Isus stavlja na mjesto onih koji su iskusili gubitak i tegobe u životu', rekao je pastor Skosana. On je zapravo Isusa iskoristio kao metaforu da bi naglasio opasnost od širenja virusa HIV-a u Južnoj Africi.

'Naravno, ne postoje znanstveni dokazi da je Isus imao virus HIV-a u krvi', istaknuo je pastor i dodao kako je najveći dar zaraženima virusom HIV-a, destigmatizacija SIDA-e kao bolesti te stvaranje okruženja u kojem Bog nije protiv njih i da ih se ne srami.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene