Papa Franjo odlučit će prihvaća li ili odbija zahtjev za ostavkom pariškog nadbiskupa zbog njegove navodne ljubavne veze s jednom ženom. Za to se saznalo kada je e-mail poslao tajnici umjesto ljubavnici.


Pariški nadbiskup Michel Aupetit podnio je ostavku papi Franji koji jedini može prihvatiti ili odbiti ponudu. Razlog je navodna afera između nadbiskupa i jedne žene, a za to se doznalo kada je nadbiskup greškom poslao e-mail tajnici umjesto ljudavnici.

Aupetit je, piše Le Point, te navode opovrgnuo. "Priznajem da je moje ponašanje prema njoj moglo biti dvosmisleno, što bi moglo ukazivati na postojanje intimne veze i seksualnih odnosa između nas, što ja snažno pobijam", rekao je.

Slika nije dostupna Macron na audijenciji kod Pape Franje o klimatskim promjenama, Bliskom istoku i Africi. Papa: "Još sam živ"

Ivana Petrović - 2 O čemu će Milanović razgovarati na susretu s papom Franjom? "Samo u ovom pontifikatu su svi govorili o tome"

Cijeli scenarij se odigrao još 2012. godine, a biskupija ističe da je zahrjev za ostavkom gesta poniznosti, a ne priznanje krivnje. 

Također, portal piše da je bila riječ o odnosu odraslih osoba uz obostrani pristanak, ali nadbiskup time krši celibat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju