Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Paravinja danas je izašao pred sudsko vijeće u Sarajevu zbog slučaja silovanja iz 2002. godine.


43-godišnjeg Dragana Paravinju, protiv kojeg je u Šibeniku podignuta optužnica za pokušaj silovanja i ubojstvo nestale Drnišanke, 17-godišnje Antonije Bilić, jučer ujutro su iz šibenskog zatvora kombijem Ministarstva pravosuđa odvezli u Sarajevo.

Vezani članci Slika nije dostupna TREĆI PUT ISPOČETKA Sudac zatvorio ročište za javnost i medije, Paravinja negoduje Slika nije dostupna Suđenje Paravinji započinje 27. siječnja iduće godine

Ročište za donošenje drugostupanjske presude po optužnici koja ga tereti za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine počelo je oko 10 sati.

'Žalba je uložena iz svih žalbenih razloga, predloženo je da drugostupanjski sud preinači prvostupanjsku presudu suda u Sokocu, da Dragana Paravinju oslobode od optužbe da je počinio navedeno kazneno djelo iz razloga što se tijekom prvostupanjskog postupka nije dokazalo da je počinio inkriminirajuće radnje. Ujedno je dan i prijedlog da se prvostupanjska presuda ukine i da se predmet vrati na ponovni postupak', rekla je Paravinjina odvjetnica u BiH Milana Borovčanin-Bulić.

Borovčanin-Bulić rekla je novinarima da je prije današnjeg ročišta posjetila svog branjenika u zatvoru. 'Obavili smo razgovor, izgleda mi normalno, jedino sam primijetila da ima novi imidž, dužu kosu, ništa drugo. Nije se ni na što žalio', rekla je.

Tužiteljica Zorica Đurđević rekla je da Paravinja presudu može dočekati i u Hrvatskoj.

Kako je za Dnevnik.hr objasnio odvjetnik Branko Baica, koji Paravinju zastupa u Hrvatskoj u slučaju Antonije Bilić, prema proceduri u drugostupanjskom postupku presuda neće biti danas izrečena već će se sud o njoj izjasniti pismeno nakon nekoliko dana.

Baica je dodao da je vrlo vjerojatno da Paravinju odmah danas vrate u Hrvatsku, ali da to, kao i postupanja kad presuda postane pravomoćna ovisi o Ministarstvu pravosuđa BiH.