Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon rasprave u trećem suđenju Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić, Paravinja tvrdi da nije ubio nesretnu djevojku te kako mu je sve podmetnuto.


Dragan Pravinja je pred splitskim Županijskim sudom, gdje mu se po treći put sudi za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić izjavio kako su mu dokazi podmetnuti te da on nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Ispričao je to novinarima nakon zadnjeg ročišta njegov odvjetnik Željko Gulišija. Nije htio iznijetio detalje o kojim dokazima se radi, jer je suđenje tajno.

Vezani članci Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj" Očevid u obiteljskoj kući u Ruščici - 3 Sin ubio oca: Policija u obiteljskoj kući pronašla mrtvog muškarca, ubojica ubrzo uhićen

'To mu je obrana. Ja sam govorio o onome na što je Vrhovni sud uputio, a to je pitanje o kakvoj se pravnoj kvalifikaciji radi, je li riječ o teškom ubojstvu ili ubojtsvu', izjavio je Gulišija.

Presudu će predsjednik sudskog vijeća Davor Romac izreći u utorak u podne, a Gulišija kaže kako ne očekuje – ništa.

'Očekujem da će u konačnici odluku donijeti Vrhovni sud koji je dva puta ukidao presudu po pitanju pravne kvalifikacje, da li se radio o običnom ili teškom ubojstvu i u tom smislu je bila moja završna riječ', rekao je Gulišija.

Vinko Ljubičić, odvjetnik koji zastupa obitelj Bilić rekao je kako je Županijsko državno odvjetništvo ostalo kod optužnice u cjelosti i da ništa u sitrazi nije bilo sporno, iako se Paravinja na to poziva.

'Mi očekujemo da ostane teško ubojstvo i adekvatno tome i samkciju Potvrdilo se da je Vrhovni sud posve nepotrebno ukinulo raniju odluku jer u ponovljenom postupku ništa činjenično nije predloženo niti utvrđemo. Ako su smatrli da treba promijeniti pravnu kvalifikaciju to su trebali učiniti bez ovog mučenja i nanošenja velike boli obitelji Bilić', poručio je Ljubičić.

Nitko od obitelji Bilić neće doći u Split na izricanje presude jer je, kaže njihov odvjetnik, za njih ovaj postupak prebolan, psoebice otkako su pronađeni Antonijini posmrtni ostaci. (Agencija VLM)