Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa upozorio na sukob civilizacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. upozorio je na 'sve veću opasnost' od sukoba civilizacija te je ponovio važnost celibata za svećenike.

'Godina koja se bliži kraju bit će zapamćena po strahotama rata u Svetoj zemlji i općoj opasnosti od sukoba civilizacija i religija - sve većoj opasnosti koja nam još uvijek prijeti', izjavio je Benedikt XVI. obraćajući se rimskoj kuriji.

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Slika nije dostupna Čudna demonstracija U parlement s burkom: Australska senatorica vodi kampanju protiv nošenja islamske odjeće

Papa je istaknuo i važnost tradicionalne obitelji i svoje
protivljenje istospolnim brakovima.

Osvrćući se na stroga pravila Crkve o celibatu za svećenike, koje bi neki htjeli ublažiti, Benedikt XVI. istaknuo je kako je celibat 'svjedočanstvo vjere' što je danas potrebnije nego ikad.

Prisjećajući se svog spornog govora održanog 12. rujna u Njemačkoj koji je izazvao oštre reakcije muslimana ponovio je svoj apel za pojačanim dijalogom između vjere i razuma.

Sveti se otac prisjetio i nedavnog puta u Tursku te je ponovio
koliko poštuje islam. Dodao je kako bi dijalog između kršćana i muslimana trebao uključivati pronalaženje pravog rješenja na izazove današnjice te je izrazio solidarnost s muslimanima koji su 'predani borbi protiv nasilja i koji su za sinergiju između vjere i razuma, između slobode i vjere'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene