Papa Franjo slomio se i zaplakao u četvrtak kad je spomenuo patnje Ukrajinaca tijekom tradicionalne molitve u središnjem Rimu.


Papin glas počeo se tresti u trenutku kad je spomenuo Ukrajince te je morao zastati na 30-ak sekundi jer nije mogao doći do glasa. Kad je nastavio molitvu, glas mu je pucao. Okupljeni, uključujući i gradonačelnika Rima Roberta Gualtierija, koji se nalazio odmah pored Pape, zapljeskali su kad su shvatili da Papa ne može govoriti i kad su vidjeli da plače.

Papa Franjo slomio se tijekom tradicionalne molitve Djevici Mariji u podnožju kipa na blagdan Bezgrešnog začeća, nacionalnog praznika u Italiji.

Papa Franjo u Bahreinu Papa u posjetu Bahreinu pozvao na mir: Suptilno je poslao poruku i ruskom patrijarhu

"Bezgrešna Djevice, danas bih ti želio prenijeti zahvalu ukrajinskog naroda", rekao je prije nego što su ga svladale emocije i prije nego što se morao zaustaviti.

Kad se sabrao, nastavio je: "Umjesto toga, još jednom ti moram prenijeti molbe djece, starijih, očeva i majki, mladih ljudi te mučeničke zemlje, koja toliko pati."

Slika nije dostupna Umro je samo 33 dana nakon preuzimanja dužnosti, njegova je smrt i danas misterij, a u nedjelju će biti beatificiran

Otkad je Rusija izvršila invaziju na susjednu zemlju u veljači, Franjo je spomenuo Ukrajinu u gotovo svim svojim javnim obraćanjima te je sve kritičniji prema Moskvi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju