Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božji influenser

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem: Božjem influenseru pripisao drugo čudo

Papa Franjo
Papa Franjo Foto: Afp
Carlo Acutis, koji je 2006. umro od leukemije u 15. godini, bio je poznat kao Božji influenser.

Papa Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji je u kratkom životu koristio svoje kompjutorske vještine za širenje vjere i time mu omogućio da bude proglašen svecem, prvim u generaciji milenijalaca. 

Carlo Acutis, koji je 2006. umro od leukemije u 15. godini, bio je poznat kao Božji influenser. Rođen u Londonu, odrastao je u Milanu gdje je do svoje smrti vodio internetsku stranicu milanske biskupije i kasnije vatikanske akademije.

Acutis je beatificiran 2020. nakon što mu se pripisalo jedno čudo. Pripisivanje drugog čuda znači da ga se može uzdići na titulu svetosti, no Vatikan nije objavio kada bi se to moglo dogoditi.

Pročitajte i ovo Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika izmjena odluke Grad Zagreb povećava broj korisnika koji će dobivati novčanu naknadu

Pročitajte i ovo Donald Trump nitko mu ne vjeruje Trump iznio šokantnu teoriju i izazvao skandal: "Dao je ovlast FBI-u..."

Rimokatolička Crkva naučava sa samo Bog može izvoditi čuda, ali da sveci za koje se vjeruje da su sa Bogom na nebesima posreduju u ime ljudi koji im se mole. Čudom se uobičajeno smatra neobjašnjivo ozdravljenje.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Provodi se istraga Ispitan vozač kamiona (27) koji je usmrtio djevojčicu: DORH objavio odluku

Zbog njegove "važne uloge u evangelizaciji na internetu", Acutis je prošle godine bio proglašen pokroviteljom Svjetskog dana mladih u Lisabonu, objavili su organizatori tog događaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene